Meleg kör alakult a Corvinus egyetemen

7 colours – Corvinus Egyetemi Meleg Kör

Csatlakozva több budapesti egyetemhez, idéntől (2011) a Budapesti Corvinus Egyetem is azon egyetemek közé tartozik, ahol meleg fiatalként támogató, baráti közösségre találhatsz. A kör célja, hogy inspiráló, biztonságos közeget hozzon létre a „más” szexuális orientációjú és nemi identitású fiatalok számára.

A kör nyitott minden jelenleg és már végzett Corvinusos hallgató előtt, aki úgy érzi, hogy az LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális stb.) bármely betűjéhez közel érzi magát, vagy ha identitását nem is tudja még jól körülhatárolni, de érzi, hogy elérkezett életének egy identitás-kereső fázisába. A kör továbbá nyitott más egyetemek, főiskolák diákjai előtt is természetesen.

A kör tevékenységi köre két részre osztható, s különböző témájúak, melyből mindenki érdeklődése szerint választhat, hogy melyiken szeretne részt venni. Fontos célunk, hogy a körön belül egy kis identitás-építő közösség is létrejöjjön, akik rendszeresen (2-3 hetente) összejönnek, hogy a melegség tematikájában különféle baráti beszélgetéseket tartsanak, megosszák egymással tapasztalataikat. Emellett szintén kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy minél több embert tudjunk megszólítani, így a közösségi építő programok változatos kínálatának folyamatos fenntartása is elsődleges célunk. Ezért minden igényt kielégítve szeretnénk közös bulikat, beszélgetős délutánokat, kirándulásokat, különféle kulturális programokat szervezni.

Ha szeretnél részese lenni egy ilyen közösségnek, ami segít abban, hogy az élet minden területén megélhesd a saját identitásodat, megismerj hozzád hasonló embereket és mindezt szeretnéd úgy tenni barátaiddal, hogy évekkel később úgy gondolj az egyetemi éveidre, mint a legszebb éveidre, akkor írj nekünk bátran a 7coloursbce@gmail.com email-címre.

Ha bármilyen melegséggel kapcsolatos információt szeretnél, vagy csak érdekel a téma, akkor is nagyon szívesen várjuk a leveleket!

Várunk sok szeretettel,

a kör szervezői


altszoveg