Carol

Dátum: 2017.05.05. 18:00
Helszín: Zöld Macska Kultúrkocsma
Belépő: 1091 Budapest, Üllői út 95.

Carol (feliratos, angol-amerikai romantikus dráma, 2015. 118 p.) Rendező: Todd Haynes. Főszereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara.

A Carol az elmúlt évek nagysikerű, ugyanakkor megosztó leszbikus témájú könyve (Patricia Highsmith tollából) és filmje. Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk gyorsan elmélyül. Carol féltékeny férje (Kyle Chandler) meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét és erkölcsösségét. Idővel újabb családi titkok is napvilágot látnak.

A vetítés után Gálvölgyi Judittal, a regény fordítójával, valamint a film szinkronszínészeivel beszélgetünk. A vetítésen 500 Ft adományt gyűjtünk, melyet a Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg