Gobbi Hilda filmklub: Nemek harca

Dátum: 2018. május 5. szombat, 18:00-22:00
Helszín: Mika Tivadar mulató, 1075 Budapest, Kazinczy u. 47.
Belépő: Ajánlott adomány: 500 Ft

A Gobbi Hilda filmklub 11. évadjának zárásaként a "Nemek harca" című filmet vetítjük (Battle of the Sexes, 2017, 121 p. R.: Jonathan Dayton, Valerie Faris. Fsz.: Emma Stone, Steve Carell)

Billie Jean King 1973-ban játszotta és nyerte meg egyik legemlékezetesebb mérkőzését, a „Nemek Harcát” a hatszoros Grand Slam-győztes Bobby Riggs ellen. A negyvenes évek nagy teniszcsillaga, Bobby Riggs (Steve Carell) ekkor jelentette ki, hogy a női játékosok annyira gyengék, hogy ő 55 évesen is megverné a legjobbat közülük. Aztán jött az akkor már ötszörös Wimbledon-győztes Billie Jean King (Emma Stone), és úgy elkalapálta a nagyszájú fickót, hogy az csak pislogott.
Ez a győzelem óriási lépés volt a nők jogaiért folytatott küzdelemben. Pályafutása kezdete óta, és az életének nyilvánosság előtt zajló részében King azóta is küzd a szexizmus összes megnyilvánulása ellen, illetve harcol a férfiak és nők közötti egyenlőségért, ami először a női teniszezőknek járó magasabb díjazásért folytatott csatában jelent meg. Ez a történelmi teniszmeccs adta a film apropóját.

A film trailere: https://www.youtube.com/watch?v=SrwuyA8nI2c

A filmklub meghívott vendégei:
Várhelyi Enikő, a qLit.hu egyik alapítója, amatőr focista,
Manheim István, az Atlasz Sportegyesület és az EGLSF ügyvivője

A program a Labrisz Egyesület leszbikus, feminista filmklubja.
A vetítésen ajánlott adományt, 500 forintot gyűjtünk, melyet az egyesület programjaira fordítunk.

Image may contain: 1 person, eyeglasses and text

 


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg