Ír dokufilm est

Dátum: 2017. június 25. vasárnap, 19:30
Helszín: Közkincs Könyvtár, 1088 Budapest, Rákóczi út 11., 1. em., kapucsengő: 125.
Belépő: --

Out and About (2005)

A film történelmi sétára hívja a nézőket az írországi Cork városában, az ottani LMBT közösségek történetére és fejlődésére fókuszálva. Különféle helyekre látogat el városszerte, és elmeséli ezek jelentőségét az LMBT közösség történetében. A filmet a Framework Films gyártotta, a narrátorok Orla Egan és John Dunlea.

A vetítés után Orla Egan, a corki LMBT Archívum létrehozója és kurátora, a Queer Republic of Cork szerzője válaszol a kérdésekre.

http://corklgbtarchive.com/     https://www.facebook.com/CorkLGBTArchive/

 

A lélekre írva (2004)

A film a nemi identitást vizsgálja Írországban. Két kérdést jár körül: mi a nemi identitás, és hol található az egyénben (a szívben, a testben, a lélekben?). Az ír transznemű emberek, Lucy/Richard, Diane és Stephen beszélnek saját gender-utazásuk tapasztalatairól. A vetítés után a rendező, Carol O Keeffe, corki független dokumentumfilmes válaszol a kérdésekre.

http://www.carolokeeffedocumentary.com/


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg