Visszatért hozzám az emlékezet: Beszélgetés Szűcs Terivel

Dátum: 2024. április 13. szombat, 18:00-21:00
Helyszín: Stereo Művház (1083 Budapest, Illés u. 36.)
Belépő: 1500 Ft ajánlott adomány

 
Márciusban jelent meg a Magvető kiadónál Szűcs Teri Visszatért hozzám az emlékezet. Demencia és Óperencia című könyve, mely az otthonápolás mindennapjairól, a felejtésről és az emlékezésről szól.
Teri akkor kezdte írni feljegyzéseit, amikor az édesanyjánál demenciát diagnosztizáltak. A naplójegyzetek és esszék azonban soha nem csak magántermészetű vallomások, hanem egy közös emlékezet megteremtésére tett kísérletek is. A könyv érzékeny látlelet az otthonápolás jelenlegi nehézségeiről és lehetőségeiről, embert próbáló és felemelő napjairól, törékeny egyensúlyáról.
 
Ezen az estén, az áprilisi Labrisz-est keretében, különös figyelmet szentelünk a könyv leszbikus tapasztalatokkal foglalkozó részeinek. Milyen queer nőként végezni a gondoskodás láthatatlan munkáját? Hogyan éli meg a középkorú queer gondozó saját öregedését, és hogyan gondol előre a jövőre? Milyen érzésekkel viszonyulunk saját gyermektelenségünkhöz ebben a kontextusban? Milyen érzésekkel viszonyulunk saját szüleinkhez?
 
Terivel és mindenkivel, aki eljön, Borgos Anna és Rédai Dóri beszélget majd. A könyvből felolvas a szerző és Borgos Anna.
 
 

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg