Meseírókat keresünk! Pályázati felhívás

Szereted a klasszikus meséket? Fontosnak tartod az emberi jogok védelmét? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis kezdő meseírókat keresünk „Meseország mindenkié” című projektünkhöz!


Olyan, óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesekönyvet tervezünk, amire véleményünk szerint nagyon nagy szükség van ma Magyarországon. A világ sokszínűségét ünneplő és a kisebbségi léttel járó nehézségeket, alternatív mesei utakat bemutató kötetünkben kortárs magyar szerzők új mese-átiratai mellett néhány pályakezdő, kevésbé ismert szerző történetét is bemutatnánk. A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Például nem felelnek meg a hagyományos nemi szerepeknek, LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg, börtönviselt szülők gyerekei, és még folytathatnánk a sort: döntse el a pályázó érzékenysége, miként értelmezi a fogalmat.


A pályázathoz első körben nem kész szöveget, hanem mindössze egy (vagy több) vázlatot kérünk elküldeni 2019. november 20-ig a labrisz@labrisz.hu címre. Második körben a szerkesztők által kiválasztott vázlatok szerzőitől 2020. január 31-ig várjuk majd a maximum 15.000 karakteres, kész meséket. A díjnyertes pályaművek szerzői egyszeri 40.000 forint honoráriumban részesülnek.

 

Labrisz Leszbikus Egyesület


altszoveg