Gobbi Hilda filmklub: A nyomozó

Dátum: 2019. március 2. szombat, 18:00-21:00
Helszín:
Belépő:

A Gobbi Hilda filmklubban most szombaton A nyomozó című filmet vetítjük. (Rendező: Chris Oxley, 87 perc, 1997, angolul magyar felirattal)
Igaz történet alapján! 1989. Caroline Meagher őrmester 12 év katonai múlttal Észak-Írországban állomásozik, amikor két férfi jelenik meg, és leszbikussággal vádolják. A Királyi Katonai Rendőrségnél a leszbikus életforma bűn, mely hadbírósághoz vezet. A film során Caroline visszaemlékszik a kezdetekre, amikor ő maga is nyomozóként szolgált, és az egysége leplezte le a leszbikusokat a seregben. Majd szép lassan tudatára ébredt saját leszbikusságának, és ugyanolyan hazudozás, állandó gyanakvás, bizalmatlanság között kell élnie, mint azoknak, akik után eddig nyomozott. Végül feljelentették, és egy négynapos kihallgatás sorozat vette kezdetét. A film végén maga Caroline Meagher kommentálja az eseményeket.

 

 


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg