Gobbi Hilda filmklub: Elemi kérdés (It's Elementary)

Dátum: 2022. március 26. szombat 18:00-21:00
Helszín: Közkincs Könyvtár (1088 Budapest, Rákóczi út 11, 125-ös kapucsengő)
Belépő: 1000 Ft ajánlott adomány

Elemi kérdés (It's Elementary: Talking About Gay Issues in School. Amerikai dokumentumfilm, 1996, 80 p. Rendezők: Debra Chasnoff és Helen Cohen)
 
A hat állami és magániskolában forgatott dokumentumfilm azt mutatja be, hogyan lehet általános iskolás gyerekeknek életkoruknak megfelelő módon beszélni a melegségről, előítéletekről, családi sokféleségről, közösségépítésről. Azóta, hogy 1999-ben több mint száz közszolgálati televízió sugározta, a film mozgalmat indított a pedagógusok és szülők között, akik elkötelezettek a homofóbia és a melegellenes erőszak megelőzése mellett. 
 
Meghívott vendégeink: Bróderné Nagy Tünde tanító, Dudás Fanni mentortanár, Szepesi Anikó gyógypedagógus, pszichológus és Béres-Deák Rita kulturális antropológus. Vendégeinkkel a film témájáról, személyes, szakmai tapasztalataikról és az április 3-i népszavazásról beszélget Kövesi Györgyi, Melegség és megismerés iskolai programunk egyik vezetője.

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg