Gobbi Hilda filmklub: Szülők az előbújásról

Dátum: 2018. november 3. szombat, 18:00-21:00
Helszín: Mika Tivadar Mulató (1075 Budapest, Kazinczy u. 47.)
Belépő: 500 Ft ajánlott adomány

A Háttér Társaság és a Budapest Pride kisfilmje
 
Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Most olyan szülőkről készült kisfilm, akik már tudják, hogy nincsenek egyedül.
 
Az előbújás nemcsak a leszbikus, meleg, biszexuális, queer, transznemű vagy interszexuális (LMBTQI) embereket érinti, hanem a szüleiket is. Nekik is meg kell tanulniuk feldolgozni ezt a helyzetet, sőt saját maguknak is elő kell bújniuk egy LMBTQI gyerek szülőjeként.
 
Felmérések szerint a magyar népesség 5-8 százalékát teszik ki az LMBTQI emberek. Mégis, a magyarok 44 százaléka szégyellné, ha meleg vagy leszbikus lenne egy családtagja. Ez a Európai Társadalmi Elemzések című reprezentatív kutatásból derült ki tavaly. Pontosan ugyanezt az eredményt mutatta a Budapest Pride idei felmérése is. Abból viszont az is kiderült, hogy a válaszadók 36 százaléka ugyan megpróbálná pozitívan fogadni egy családtagja előbújását, de úgy gondolja, romlana a kapcsoltuk a bejelentés után.
 
Vendégeink a hazai LMBTQ szülőcsoport tagjai, valamint Hauer Szilvia projektkoordinátor, pszichológus.
A vetítésen 500 forint ajánlott adományt gyűjtünk melyet a Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.
 


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg