Létezhet-e barátság nő és nő között?

A következő hónapok során péntek esti találkozóinkon "Barátság, szerelem, szexualitás" témaköreiben mozogva, a különféle érzelmi kapcsolatok problematikáját  szeretnénk körüljárni, konkrét esettörténetek elemzésével, a lehetséges tanulságok levonásával.

A januári Lazuló alkalmával arra a kérdésre keressük a választ, hogy vajon létezhet-e igaz barátság leszbikus nők, illetve leszbikus és heteroszexuális nők között. Beszélgetésünk kiindulópontjául az irodalomból, ill. a leszbikus történelemből vett példák szolgálnak: Virginia Woolf és Vita Sackville West közel húsz évig tartó barátsága, valamint az Edith Piaf és Marlene Dietrich közötti bensőséges kapcsolat. Ezzel együtt legfőbb célunk, hogy egymás hozzászólásaiból, érveléseiből és konkrét, életből vett eseteiből okuljunk, tanuljunk, épüljünk. Éppen ezért minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel – és barátsággal – várunk!

Időpont: január 21., péntek, 19 óra
Helyszín: Labrisz iroda (VIII. kerület, Szentkirályi u. 22-24., a földszinten hátul jobbra van a bejárat. Kapucsengő: 'Tégy az emberért'.)
Belépő: nincs


altszoveg