Szeptember 16. Női/leszbikus kommuna (segítő közösség) létrehozásának lehetőségei és korlátai ma Magyarországon

Gyere,
ha van/volt/lesz ilyen álmod,
ha olvastál, tudsz hasonlóról a nagyvilágban,
ha van tapasztalatod a kommuna-lét bármilyen formájáról,
ha vannak ötleteid,
ha részt vennél bármilyen formában a közös tervezésben,
ha kíváncsi vagy arra, vajon kiket mozdít meg ez az ügy, és miért,
ha azonnal neki akarsz látni a szervezéshez,
vagy ha csak nőkkel akarsz lenni/ismerkedni ezen az estén.
Korhatár nincs, sőt!!!

Október 21. Leszbikus Nemzeti Konzultációs Fal

Mint tudjátok, jövő hét végén LIFT Fesztivál!
Lesz a Merlinben egy fal, amelyet  mi  "Leszbikus Nemzeti Konzultációs Fal"-nak neveztünk ki. Erre a falra lehet majd felírni, elhelyezni kívánságaitokat, elvárásaitokat, véleményeteket, olyan formában, amilyenben szeretnétek...
A lazuló keretében most nem csak beszélgetünk álmainkról, hanem  rögzítjük, láthatóvá is tesszük (írásban, rajzban, montázzsal...stb) Olyan rövid üzenetekre gondoltunk, amelyeket majd 29-én felragasztunk erre konzultációs falra a Merlinben, és ezzel mintegy kedvet csinálunk az ott jelenlévőknek is a további ötleteléshez, színesítéshez...
Reményeink szerint maradandót "alkotunk"...és, természetesen, a megfelelő politikai döntéshozóhoz is eljuttatjuk...:.))

November 18. Kitelepülünk...

A novemberi Lazuló időpontja és helyszíne kivételesen módosul, és egyesül egyrészt a "Szeretem József Attilát" facebook-csoport szoborvédő versmaratonjával (16 órától), másrészt a Skandináv Ház LMBT klubjának programjával (18 órától). Gyertek bármelyikre vagy mindkettőre!
https://www.facebook.com/event.php?eid=236711303049034&context=create

December 16. Hanukarácsony

Szeretettel várunk Mikulás és Karácsony/Hanuka közt félúton egy csevegős-zenés-ajándékozós-gyertyafényes évzáró Lazulóra a Labrisz-irodába! Némi harapni-/kortyolnivalót szívesen fogadunk, valamint egy kis jelképes ajándékot, melyet a hagyományokhoz híven, krampikus rituálé keretében kiosztunk.

2012. január 20. Beszélgetés leszbikus anyákkal

nőiségről, szexualitásról és a hétköznapokról tabuk nélkül, szabadon.

- Női szerepek - anya vs. szexuális nő. Amit mi hoztunk otthonról, amit megélünk, és amit továbbadunk a gyerekeinknek.

- Hogyan kezeljük a szűkebb-tágabb környezetünk elvárásait, véleményét azzal kapcsolatban, hogy leszbikusként nevelünk egyedül vagy párban gyereket.

-  Hetero párkapcsolatban született gyerekek és későbbi leszbikus életút: mi van a gyerekkel, az anyjával és hol van az apa?

- Óvoda, iskola - a gyerekem másmilyen családban nő fel. Mit mondjunk a gyereknek, és mit az óvónéninek. Praktikus kérdések.

- Hogyan neveljem a gyerekem? - test, nemi szerepek, szexualitás, párkapcsolat.

Február 17. Szex és csajok

Folytatódik a beszélgetés Mester Dóra szexoktatóval szexről, testről, érzékiségről, szexuális kultúráról tabuk nélkül, szabadon. Néhány téma, amit szeretnénk érinteni:
- Szexuális kultúra -- hogyan alakul ki, fejleszthető-e?
- Erogén zónák megtalálása, "kiélesítése".
- Létezik-e "megrontás"?
- Vannak-e tipikusan női hibák, tudatlanságok, tévhitek, rossz beidegződések a szexben?
- Szexjátékok

Március 23. BLISS Intimitás Központ

A Lazuló márciusi vendége a BLISS Intimitás Központ. Beszélgetünk velük az intimitás szellemi, lelki, testi síkjairól, az általuk nyújtott speciális foglalkozásokról, terápiákról, ellazító, gyógyító és érzéki programokról, egyének, párok és baráti társaságok számára. Várunk mindenkit, akit érdekelnek az intim rituálék, a spirituális wellness és a gyógyítás a szerelem művészi eszközeivel.

Április 20. Labrisz Téka – rendhagyó Labrisz Lazuló

Eltitkolt évek, Előhívott önarcképek… Leszbikus nők önéletrajzi írásai és élő történetei
Az áprilisi Lazuló rácsatlakozik a Kis Könyves Éj nevű rendezvényre, és rendhagyó helyszínen jelentkezik (bár nem messze a megszokottól). A beszélgetésen az érdeklődők megismerhetik a Labrisz-könyvek sorozatot és szerkesztőit, szerzőit. Az esszék, versek, novellák, önéletírások és interjúk különböző formában járják körül a leszbikus identitás, a kapcsolatok, közösségek, magán- és közélet kérdéseit a múltban és a jelenben.
A felolvasással dúsított beszélgetés vendégei: Gordon Agáta, Lovas Nagy Anna, Szabó Judit. Moderátor: Borgos Anna
Várunk mindenkit, akit foglalkoztat az identitás, a nőiség, a leszbikus világ, az irodalom, vagy ezek bármely kombinációja…

Május 25. Új LMBT csoportok

A kivételesen hétfőn jelentkező Lazulóra eljönnek különböző nemrég alakult vagy szerveződő LMBT csoportok. Lehet ismerkedni a TransVanilla Transznemű Egyesülettel, a két nyári tábor, a Rainbow Camp és az LMBTQ Nyári tábor szervezőivel, valamint az ELTE Queer és a MELEGfront csoporttal. Ezúttal újra a Labrisz irodában leszünk, 19:00-tól.
További információk a csoportokról: TransVanilla: http://www.transvanilla.hu/ Facebook: http://www.facebook.com/transvanilla

Június 15. Készülünk a Pride-ra

Elkezdünk készülni a felvonulásra, ahol -- idén először -- a Labrisznak saját kamionja lesz! A kamiont a Pannon Leszbikus Tengerészgyalogság hajójává fogjuk átvarázsolni, ezt kezdjük el tervezni, szabni-varrni a Lazulón. Csatlakozz a tengerészekhez, csinálj magadnak egyenruhát, hozz magaddal fehér inget, matrózblúzt, vállapot, sapkát, pólót, textíliát, mi hozunk hozzá varrógépet. Transzparens-szlogeneket is kitalálunk, ezek megfestésére a fesztivál idején lesz alkalom.

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg