Esti Hírlap, 1982. okt. 6.
Bernáth László: Holnaptól a mozikban az Egymásra nézve
"... a film igazi értékét a homoszexuális szerelem őszinte és ízléses bemutatása adja. Annyi sanda, kajánkodó, misztifikáló vagy éppen pornográf előzmény után Makk Károlynak sikerült a természet alapvető rendjében élők számára megmutatni, hogy az egyneműek szerelme, érzelmi inenzitásban, a partnerkapcslat konfliktushelyzeteiben semmiben sem különbözik a hétköznapitól. S ha a törvényes korlátok ma nem is tiltják a normálistól eltérő [sic] szexuális magatartást, a különbözőséget mindig is nehezebben toleráló közvélemény miatt ezek az érzelmek, szenvedélyek talán még intenzívebbek, mint a nagy statisztikai átlag. [...] A homoszexualitás társadalmi elfogadásának dolgát [...] párhuzamba állítani [...] az 'emberi jogok', még inkább a forradalmiság eszméivel [...] naivitás..."

 

Magyar Narancs, 2013. dec. 5., 2013. dec. 12.
Legát Tibor: „Ferde hajlamú, beteg nők” - Gyilkosság a Rákos-pataknál I-II.
"1963. február 14-én egy ötvenöt éves férfi holtteste került elő a Rákos-patakból, a rendőrség két héttel később őrizetbe vette az áldozat feleségét, albérlőjüket, annak fiát és barátnőjét, akik azonnal beismerték, hogy ők ölték meg a férfit. Az ügyész a legsúlyosabb büntetés kiszabását kérte, az enyhítő körülményeket nem vették figyelembe, azt annál inkább, hogy a nők homoszexuálisok."

false


Démagyarország, 1927. febr. 5.
Kuplé Kajas Juliáról
"Ismeretes, hogy legutóbb a törvényszéken nagy feltűnést keltve tárgyalták kajas Julia bűnügyét, aki nő létére állandóan férfiruhában járt, feleségül vett egy leányt, akinek később gyeremke is született. [...] Erről az ügyről Harmath Imre kuplét írt, amit estéről-estére elénekeltek a Royal Orfeumban. Egyik este aztán megjelent az Orfeumban a bíró, és azt vette észre, hogy a kuplé virágnyelven közli a zárt tárgyalás titkait."

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg