Szeptember 2. Bemutatkozik a Budapesti Leszbikus Filmbizottság

Leszbikus filmes csoport Magyarországon? Leszbikusok filmeznek leszbikusokról? Már évek óta rendszeresen jelentkezik önálló filmblokkjával, szívünknek oly kedves hazai csemegékkel a Budapesti Leszbikus Filmbizottság a nyári Meleg és Leszbikus Fesztiválokon. Kezdjük megszokni, várjuk a következő opuszt, a kérdés nem az, hogy lesz-e egyáltalán valami, hanem az, hogy mi lesz idén. Ha köztünk ólálkodik a kamera egy-egy leszbikus bulin, farsangon, zarándoklaton, sejtjük, ebből kordoku kerekedik. De kik állnak a kamera mögött, kik ötlik ki, mi az érdemleges téma, hogyan lesz a sokórányi felvett anyagból film, ki a vágó, a zeneszerző, a világosító, a sminkes, az ügyelő, és ki az, aki eddig mindezt összerendezgette?

Október 7. Beszélgetés a Csigaház önismereti csoportok vezetőivel

Nyár végén nyitotta meg kapuit a „CSIGAház”, melyben a szervezők dinamikus, kiscsoportos beszélgetőprogramokkal várják az érdeklődő melegeket, némely csoportjukon kifejezetten a nőket. Ezeken a beszélgetéseken megadott témákról biztonságos, bizalmas légkörben nyílik lehetőség, hogy feltegyük kérdéseinket, felvessük problémáinkat, s a CSIGAház lehet az a hely, ahol együtt keressük meg a válaszokat, megoldásokat. És most itt a lehetőség, hogy egy Labrisz-est keretében többet is megtudjunk ezekről az alkalmakról, megismerkedjünk a csoportok vezetőivel, és így még magabiztosabban dönthessük el, hogy szeretnénk-e ellátogatni vagy éppen rendszeres látogatóivá válni a Csigaháznak.

November 4. LIFT-visszhangok

Nagy esemény megrendezésébe vágta a fejszéjét az egyesület. Október 29-én megrendezi az ország első leszbikus fesztiválját a Kultiplexben. Ezekben a napokban a szervezés utolsó fázisában vagyunk, de a novemberi Labrisz-esten már megoszthatjuk egymással a fesztivál élményeit. Kit mennyire emelt magasba a LIFT? Legyen a feldobott, vagy netán elégedetlen, de mindenképpen őszinte hangok helye ez a beszélgetés, hogy akinek tetszett elmondhassa, akinek nem, megmondhassa. Így lehet jövőre még jobb.

December 2. Újra eljön a Télanyó!

Már hagyomány a decemberi Labrisz-Télanyó. Ilyenkor mindenki készül egy aprócska, lehetőleg saját maga fabrikálta, leszbikus tartalommal is felruházott ajándékkal, amit igencsak átszellemült, betlehemi hangulatban kihúzunk a Télanyó subája alól.

2006. január 6. Hogyan teltek az ünnepek leszbikusklnt?

Hogyan, kivel töltötted a karácsonyt, a szilvesztert? Azzal, akivel szeretted volna? Kellett-e titkolózni vagy megtöbbszöröződni a „szeretet ünnepén”? Okozott-e konfliktust a család és a partner, a heteró és a leszbikus társaság összeegyeztetése, vagy egészen önmagad lehettél? Évkezdeti élménymegosztó az első 2006-os Labrisz-esten.

Február 3. Válás, gyerekvállalás

Elvált, férjezett leszbikusok, biszexuálisok, pánszexuálisok. Leszbikusságra ébredés a házasságban, és következményei. Gyerekek a házasságból, gyerekvállalás a nőkapcsolatban. Biológiai és nevelőanyák. Valóságos apák és spermadonorok. Alternatív szülői szerepek, alternatív családformák és korlátaik. Beszéljük meg tapasztalatainkat, vágyainkat, félelmeinket!

Március 3. A leszbikus is állampolgár? Leszbikus nők és jogaik nemzetközi tükörben

Helyszín ezúttal a Trafó pincehelyisége (1094, Liliom u. 41.)
A „Március a nőké” programsorozat keretében a Labrisz Leszbikus Egyesület beszélgetést szervez a Trafó Bárban. A beszélgetésen Budapesten élő külföldi leszbikusok mondják el, hogy érzik magukat ebben a városban leszbikusként, és beszélnek arról, milyen saját hazájukban az előbújás, a társadalmi megítélés, a média vagy a meleg szervezetek helyzete. Meghívott emberijogász-vendégeink, Kárpáti József és Sándor Bea a leszbikus jogok (együttélés, gyerekvállalás) aktuális kérdéseiről és megoldási lehetőségeiről tájékoztatnak. A beszélgetésbe a közönség is bekapcsolódhat. A program egyrészt a kapcsolatépítést szeretné elősegíteni a leszbikus közösség különböző helyről érkező tagjai között, másrészt hozzá szeretne járulni ahhoz, hogy a leszbikus és biszexuális nők tisztában legyenek jogaikkal és aktuális lehetőségeikkel. A résztvevők Lengyelországból, Romániából, Olaszországból, Németországból és az Egyesült Államokból érkeztek Magyarországra.
22.30-tól hajnalig nőbuli a kávézóban: DJ Beáta Pozitíva pozitív díva free style zenei összeállítása a raggae-től a Drum & bass-ig!

Április 7. Alternatív gyógymódok

Meghívott osztrák nőgyógyász vendégünk lemondása miatt az áprilisi Labrisz-est témája megváltozott:
Mit tanít a testünk? Hogyan érthetem meg a betegségek üzeneteit? Beszélgetés a hagyományos gyógyítási módszerekről. Kis Márta a Shiatsu masszázs, Simon Szilvia a bioenergetika és a fitoterápia, Hatfaludi Judit a sámángyógyítás rejtelmeibe avat be titeket. Szeretettel várunk!

Május 5. Feministák és leszbikusok

Leszbikusok-e a feministák? Feministák-e a leszbikusok? Van-e kapcsolat a kétféle identitás között, vagy ezt csak az előítéletes elemek terjesztik? Milyen a viszonyunk egymáshoz? Milyen a viszonyunk magunkhoz? Könnyebb leszbikusként feministának lenni? Vagy nehezebb? Mi a viszonya a civil női közegnek a szexuális orientációhoz? Milyen volt régebben? Átjárások, ellenállások, sztereotípiák, szövetségek, élmények...
Az új helyszínen: Labrisz iroda, Király u. 58., 13-as kapucsengő!

Június 2. Az LMBT fesztivál és én/mi

Június 22-25. között zajlik a Művész moziban a 11. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál (www.budapestpride.hu). A fesztivál előkészületeiről, a filmekkel, műhelyekkel, bulikkal és a felvonulással kapcsolatos tapasztalatainkról, viszonyulásainkról beszélgetünk a júniusi Labrisz-esten, és részletet láthatunk egy sok évvel ezelőtti Friderikusz-showból is.

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg