Szeptember 5: Első lépéseink a leszbikus közösség felé

November 7. Ember a égy fal között

Semmi problémám nincs a melegekkel, tőlem azt csinálnak a négy fal között, amit akarnak. Magánügy, halljuk gyakran az elfogadó vélekedést. Egy meleg, ha éppen nem a négy fal között csinál valamit, akkor nem meleg? Kinek mely falakig nyújtózkodhat a buzisága? És főleg mi mindent pakolunk, vagy éppen felejtünk el belerakni a melegség feliratú fogalomkosárba? Meleg lét = szexuális aktus? Későőszi határ (helyre) tologatás magánszféra és közélet között.

Február 6. Transzneműek a meleg közösségben

Ezen az estén transznemű barátainkkal beszélgetünk majd közös és különböző élettapasztalatainkról. Mik ma Magyarországon a transzneműek lehetőségei a teljes életre? Hogyan érzik magukat a meleg közösségben? Hogyan jöttek rá, hogy ők transzneműek? Tudták-e akkor, hogy az mi fán terem? És mi tudjuk-e most?

Március 5. Hozd el heteró barátnődet!

Erre az estre minél többen invitáljuk el heteró barátnőinket, hogy beszélgethessünk velük arról, hogyan változnak meg baráti kapcsolataink az előbújás után. Miben, hogyan tudnak segíteni a heteroszexuálisok a leszbikusoknak, és fordítva.

Április 2. Civil vendégség

Vendégeink a Zöld Fiatalok (Zöfi). Most végre közelebbről is megismerkedhetünk azokkal a fiatalokkal és tevékenységükkel, akik már évek óta velünk együtt vonulnak a Büszkeség Napi Felvonuláson. Arról beszélnek, hogy napjaink globalizációja, hogyan hat azokra, akik másképp képzelik el a világot. Film & párbeszéd.

Május 7. Boszorkánypéntek

Zsuzsanna Budapest neve világszerte fogalom a boszorkányvilágban. 1956-ig Budapesten élt, ekkor Ausztriába menekült, ott fejezte be az egyetemet. Jelenleg Kaliforniában él, már tíz könyvvel és egy internetes mágiaiskolával is büszkélkedhet (Dianic University, www.zbudapest.com). A hetvenes évek elején hozzá is elért a feminizmus (nálunk nyugatabbra) különösen erősen fújdogáló szele. „Életünket a sors istennői irányítják, azaz a Párkák, akiket szerencse és végzet néven is szokás emlegetni. E három istennő hatalma minden más isten hatalmát felülmúlja, a kezük mindenhova elér. A Párkák fonják, szövik és vágják el életünk fonalát, tőlük függ milyen kihívásokkal kell szembenéznünk, milyen örörmök várnak ránk” – vallja. Most jelent meg magyarul A sors istennői – Lelki teendőink életünk fordulópontjain című könyve, mely kapható lesz a Labrisz-esten, s melybe akár boszorkányos dedikációt is kérhettek tőle.

Június 4. Leszbikus barkácsműhely

A Büszkeség Napi Felvonulás évről-évre színesebb, egyre többen és felszabadultabban menetelünk keresztül a városon. A tavalyi leszbikus dobszekció idén is várja a csörömpölni vágyókat, és emellett újabb női felvonuló csoportok is alakulnak. Ötletünk, hogy foglalkozásokat, érdeklődési területeket és híres leszbikus, biszexuális nők képeit ábrázoló táblák alatt vonulunk fel, mellyel jelezzük a leszbikusok sokféleségét, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a társadalom minden területén megtalálhatók vagyunk. Ha szívesen sétálnál végig velünk a fesztiváli forgatagban a városon a leszbikus tanárok, leszbikus diákok, leszbikus eladók, fodrászok, titkárnők, házmesterek, zenészek, stb. transzparensek alatt, gyere el te is a júniusi Labrisz-estre és ötletelj, fess, színezz, fúrj-faragj!

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg