A 14. LIFT megnyitóján, 2023. október 13-án a Bálint Házban kihirdettük az idei irodalmi pályázat eredményét (zsűri: Borgos Anna, Ferencz Mónika és Lukács Flóra), amelyre ezúttal "Szabadság, szerelem" témában vártunk műveket. Az alábbiakban a négy díjazott, Gál Erika, Kistamás Eszter, Szendrei Boglárka és Salber Felícia pályaműveit olvashatjátok.
 
Gál Erika

Budapest Pride

Amint begördült a villamos a hosszú hídra,
már látni lehetett a sokaságban:
fehér nadrágban és ingben, kalapján 
az öklömnyi sárga virágok műszirmai 
remegtek a zümmögő, áporodott levegőben.
 
A füzér vége széles hátára simult, 
mint egy bújós tarajos hüllő.
Nagy, eres kezei kapaszkodva is simogattak.
A Ligetnél várták: félszeg mosoly öntötte el 
borostás, verejtéktől párás arcukat. 
 
Szabadság

Szivárványruhás
tömeg sodort magával:
parttalan tenger.
 
Szerelem

Egyenként mosom
ki a homokszemeket
hajlataidból.
 
Szabadság, szerelem

Sirályok táncát
két menyasszonyi fátyol
festi az égre.

*
 
kistamás eszter: e2
 
visszahúzódott sérv a Hold,
alig látszik. az égen régen
elmúlt, ami itt a most.
kicsi implantátum idő. a szívben,
az agyban minden más.
 
hessegetem a vágyat, mint borról
a muslicát. eső ered. a csepek pici
izzadások szeméremdombodon.
dorombol a minden. -ség képzőjét is hozzáteszi
az erősebb szenvedély.
 
Orion-köd szitál.
veszek nekünk jegyet. játsszunk űrturistást.
neonfények a válladról lecsúsznak,
melleid között sörreklám. hatása van.
pedig a bort szeretem.
 
fóliázott életünk mögött két akvarell vagyunk.
égető hártyáit lefejti valami kozmikus vonzás.
(olyan) szép vagy. valóságunk mély k(v)arca 
fogd meg a kezem. (csakazértis) szabadság.
(és) szerelem. a többit. vihetitek.

*
 
Szendrei Boglárka: elhallgatások
 
elvesztettem a nyelvet amelyet használnom kellene
a fehér menyasszonyi ruhák nyelvét
nincs engedmény hogy mondjuk ketten
púderszínű tüllben fejünkön koszorúval
az a nyelv amelyet használnom kellene
nem ismeri a szitakötőt hátadon
ahogy ágyamon végigfekszel
nem engedi
hogy a testnek csapódó hangokról beszéljünk
és már nem érzem csípőd csípőmhöz
milyen közel hogy karod súrolja az enyémet
amikor elhaladsz mellettem hogy lefőzd
a kávét reggel
és ebben is rab vagyok ahogyan mindenben
ahogyan mindig is az voltam

*
 
Salber Felícia: Elfojtva

Má megin visít. Hogy maradna nyugton legalább öt teljes percre. Mi baja. Semmi csak üvölthetnékje van mint mindig életkori sajátosság. Jaj kifut a bableves. A Géza pipa lesz hogy má megin nincs benne csülök de maj ha ad pénzt teszek bele.
A feministák szerint a Hófehérke csókjelenete szexuális erőszak, és be akarják tiltani
de az szerintük rendben van hogy a királyfi a vadászt veszi el feleségűl és azal csókolózik elme beteg szánalmas gondolkodásra képtelen, idióta barom!
Eszem a szíved arany bogaram néda hogy mosolyog. Hát felkeltünk Csengécske? Az a bitang Márkó ébresztett fel az ordítozásával ugye? No gyere ide anyucihoz kicsi szentem atyaég de büdös vagy majd elájul az ember. Hol az új csomag liberó amit az Edina hozott a hétvégén. Így ni. Márkó szállj már le arról a kibaszott macskáról az anyád úristenit. Hogy egy percig nem bírsz a seggeden maradni.
Már Tapsi-Hapsi is a genderideológiát terjeszti
a gyerekeinket haggyák békén!!!!
Nálunk a családban nem lesz degenerált senki az biztos apám mindig azt mondja egyenként üti ki az összes fogát amelyik buzeránssá válik ebbe a szépúj világba. Jó ez a pelenka Csengécske is nyugisabban alszik benne. Az Edina mondta látott egy videót abba mutatták hogy a nedvszívó képesség. Az előzőből kifolyt a pisi nem a lábánál a hátánál. De hogy Edinának a három gyerek mellett még jútúbot nézni is van ideje. Én ebbe a kettőbe is beleszakadok.
Éhezés Németországban, a fűtést is lekapcsolták
nincs is már Németország
Meg a főzés meg a Géza meg az anyám is szíja a vérem hogy mér adtuk el a Szuzukiját de hát ha kellett a pénz pelenkára meg a Gézának arra a tuningolt harlira hogy azzal járjon melóba ne a régi szakadt autóval mer megszólják. Könyörögtem az új mosógépér ez a szar nem centrifugáz kézzel kell egyenként kicsavarni de az már nem fért bele. Minden aranyárba van. A piacon se voltam ezer éve busszal túl messze a spárban veszek mindent a legolcsóbból de a Géza így is pattog. Aszongya kifolyik a pénz a kezem közül biztos én is a szaros kozmetikusra meg műkörmösre mint a flancos Edina barátnőm. Nem is érti mit esz rajtam az a nő hogy folyton átjár szerinte totál levagyok pukkanva.
Genderdiktatúra az ausztrál iskolákban! Kerülni kell az anya és az apa szót
ezért kell a gendereket eltakarítani, különben nálunk is ez lenne
Micsinál ez a kölök má megin. Nem megmondtam az apád laptopjához nem nyúlsz ráment háromhavi konyhapénz. Hiperaktív aszongya az óvónő. Ál-dé-há-dés vagy mi a tököm. Óvodás létére már olvas meg számol de nyugton ülni azt nem tud. Apám azt mondja az ilyet régen szíjjal verték és igaza van. No no! Ne sírj kis bogaram nem rád vagyok dühös hanem arra a te komisz bátyádra. Csicsija no.
„Fiú vagy, vagy lány?” – teszi fel a kérdést az anyuka a lányának
a kedves anyuka nem kicsit beteg egy hatévestől ilyet kérdezni!! a liberalizmus kitermelte az ilyen agyatlanokat!!
Végre van egy perc nyugtom nézhetem a telót. Csengécske visszaaludt a Márkó meg talált valami fasságot a tévében. Mér van az hogy az Edina kölykei angyalok engem meg ezzel az istenverte Márkóval áldott meg a sors. Szombaton átjöttek mindhárom lurkó tök csendbe elvonult játszani a hangjukat se hallottuk míg dumáltunk a hálószobában. De most legalább én is elszívok egy cigit a ház mögött.
A másság elfojtása frusztrációt és szervi bajokat is generál – állítja a világhírű pszichiáter
generál? mit generál? DEGENERÁLT ez is
Tisztelt Asszonyom! Ön milyen képzettséggel rendelkezik, hogy így beszél a professzor úrról!!!!
a képzetségem jelen esetben teljesen mindegy magyar állampolgár vagyok így jogom van véleményt alkotni, mint ahogyan önnek is képzetségétől függetlenül!!
Belefér még egy szál reggel óta gürizek. Fuhh ez má nagyon kellett. Idiótákkal van tele a fészbuk ez is itt pattog pedig a véleményalkotás szabad meg is írtam. Kész a leves de melegen kell tartani míg a Géza hazaér. Az Edina férje annyit keres étterembe járnak mi meg esszük itt a babot. De a Géza kiborul ha erről pofázok szerinte az én hibám hogy annyit költök a spárban inkább kussolok.
A homoszexuális aktivista aláírásokat gyűjt a házasság egyenlőségéért 
népművészeti cserépedény HAHAHA
Az Edinán három szülés után is jól áll a miniszoknya a mai napig utánafordulnak a férfiak. Látom én a Géza is hogy néz rá de szakadna meg tőlem sajnálja a kozmetikust. Gyantáztatnám a picsámat én is ha lenne miből. Aszongyák az higénikusabb. De jobb amúgy mióta kurvázni jár engem békén hagy. Kell a francnak este még a szopás is mikor az ember hulla.
Magyarország nem tudta felszámolni a szegénységet
kamu!!!! kényszeres, BETEGESEN HAZUDOZÓK liberálbolsev véleményterror! szegények mindig voltak és lesznek is! nem csak Magyarországon, mindenütt a világban!
Az Edina a múltkor megmutatta milyenre gyantázták neki hát az úgynézett ki öröm volt nézni. Nem vagyok leszbikus meg semmi ilyen libernyákság de mikor mondta simogassam meg milyen puha totál begőzölt az agyam.
Felmérés: A magyarok többsége nem kér a genderideológiából
a család egy apa és egy anya!! az EU libernyákok azt szabályoz amit akarnak de Magyarországba belefog törni a foguk!!!
Tisztelt Asszonyom! A gender egy nemi identitással foglalkozó tudományág! Aki ezt nem érti az CSÍRA!!!!
aljas dollárral kitömött hazaárulo maga, és szégyen hogy ide firkál a nagy lelkesedésében!
Ráüvöltöttem hogy szálljon le rólam mit képzel de ő csak vigyorgott és azt mondta biztos én is szívesen kipróbálnám egyszer egy nővel ha más nem a Géza kedvéért. Aztán hazamentek én meg olyan mérges voltam mint soha az életben.
Folyamatosan növekszik a mélyszegénységben élők száma itthon
hazudás! az emberek szép házakban laknak és jó autokkal járnak aki DOLGOZIK az tud gyarapodni
De végül is tényleg csinálják a nők egymással a pornón szóval attól még nem lesz az ember LMBÉTÉS. A Géza is nézi a laptopján mikor azt hiszi nem látom. A múltkor ott hagyta én meg belenéztem rohadtul beindultam a két csajtól de aztán kapcsoltam is ki a picsába. Akármit mond az Edina én biztos nem leszek genderes agymosott apám agyon is verne.
Újabb kisgyermekeknek szóló rajzfilmben népszerűsítették a gender-ideológiát
eljön az idő, amikor „ezeket” gyériteni fogják!! ha valaki nem érti, irtani fogják, mint kártevőket!!
Szombaton megin lesz egy kis nyugtom a Géza elmegy a haverokkal motorozni. Megmondom az Edinának jöjjenek át a Márkóra is jó hatással vannak azok a nyugis kölykök teljesen lehiggad nem üvölt a laptopér mesekönyvet olvas. Hozhat a nedvszívós pelenkából is sokkal jobb mint a másik csak ne lenne ilyen drága na majd ha a Géza ad pénz veszek.
Megszégyenítették a kisfiút, hogy megvédjék a Pride-ot
buzernyák lipsik csinálják a 4 fal között!!! a gyerekeinkről szálljanak le!!!
Akármilyen puha is ott az Edinának én tuti nem fogom tapizni hiába kéri lehet veszek borotvát a spárban láttam ilyen rózsaszínt leárazva tök olcsó volt gyantára nem futja minden aranyárba van de legalább le lesz nekem is borotválva a Géza se pattoghat hogy le vagyok pusztulva úgyis megy a méregdrága kurváihoz mióta a Csenge megszületett rám se néz hát akkor menjél neked jobb is ott. Az Edina is mondta a férjével már nem olyan a szex mint régen pedig az Edina aztán totál tiptop meg minden a hasa se lóg a melle is tök szép feszes ha felveszi azt a fekete csipkés melltartót az ember esze megáll tőle.
Letartóztattak egy katolikus papot, mert azt mondta, az apa férfi, az anya nő
szégyen gyalázat demokrácia liberalizmus elvész az ösi emberi alapérték
Szombatra ha átjönnek lehet sütök egy olyan bögréset annál nincs is finomabb igaz a sütő szelel hívni kéne szerelőt sokat kér na majd a jövő hónapban hívom ki. A Márkó is szereti teszek a tetejére porcukrot. Ahogy zabálja kétpofára csillog a szeme én se tudok rá haragudni olyankor ádéhádé ide vagy oda. Az Edina egyszer csinált olyat amibe volt kesudió meg datolya az milyen jó volt a spárba van sósmogyoró a gazdaságosból lemosom róla a sót beleteszem kíváncsi vagyok mit szól az Edina ő szereti az új ötleteket. Remélem tényleg átjön nem rágott be a múltkoriér majd megmondom én ilyen pornós izébe biztos nem vagyok benne de ha nagyon akarja
Nyugaton egyre több fiatal csatlakozik az LMBTQ-hoz
döbbenet! a kissebbségnek már több joga van mint a többségnek irigyelt fejlett nyugat Európa... tényleg ez a jó irány?! AZ IJENEK MIAT TART A VILÁG OT AHOL AGYMOSOTTAK
de ha nagyon akarja akkor nemtom borotvával biztos nem lesz olyan puha mint gyantával meg az nem is higénikus. Faszom a Márkó már megint visít felkelti Csengécskét meg kell majd etetni meg átpelenkázni mielőtt hazaér a Géza még jó hogy behűtöttem a sört remélem nem lesz mérges a bableves miatt túlélem kaptam pofont máskor is ilyen a természete csak az Edina jöjjön át akkor minden rendben lesz beszélgetünk vagy nemtom felveszem én is azt a régi csipkéset jó még rám már csak hármat kell aludni a hétvégéig.

 

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg