Leszbikus archívum


Az egyesület 2008-tól kezdve folytat oral history interjúkat középkorú és idősebb leszbikusokkal, akik a rendszerváltás előtti és utáni életükről beszélnek leszbikusként. Az Erste Alapítvány segítségével 2016-ban angolra fordítottuk a 2011-ben megjelent, 16 interjút tartalmazó kötetet (Eltitkolt évek), hogy az élettörténeteket elérhetővé tegyük a nemzetközi közömség számára is online archívumunkban.

Az interjúk lefordítása része egy online archívum létrehozásának a magyar leszbikus herstoryhoz kapcsolódó elsődleges dokumentumokkal, cikkekkel és képanyaggal. Célunk egy szabadon hozzáférhető online archívum létrehozása és fenntartása.

A projekt célja többek között az információ- és tudásmegosztás, a kapcsolatépítés és e generáció tapasztalatainak és elbeszéléseinek elismerése és megosztása. Azt reméljük, hogy a projekt hozzájárul a láthatósághoz, és lehetőséget teremt a nemzetközi együttműködésre is más leszbikus herstory archívumokkal.

Erste Alapítvány pályázati anyag

Erste Alapítvány szerződés

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg