2010. november 6.
Az én életem
(My Normal, rendező: Irving Schwartz, USA, 2010)
75 perc, angol nyelven, magyar felirattal

Natalie, a fiatal new yorki leszbikus nehezen találja az egyensúlyt filmes álmai és domina életstílusa között. Egzotikus külseje és szokatlan technikája miatt az egyik legkeresettebb kéjnő a new yorki alvilágban. Miután megismerkedik egy drogdílerrel és új barátnőre lel, munkát kap egy valódi filmforgatáson. De ha épp minden álma teljesülni látszik, miért van élete mégis darabokban? Amikor minden veszni látszik, Natalie rájön, hogy az egyetlen módja annak, hogy álmai valóra váljanak az, ha kamatoztatja különleges tehetségét.


2010. december 4.
A négy hazug
(The Four-Faced Liar, rendező: Jacob Chase, USA, 2010)
87 perc, angol nyelven, magyar felirattal

A négy hazug megható történet négy barát felnőtté válásáról és arról, hogy mi mindenre képesek a szerelemért. Trip és Bridget legjobb barátok és lakótársak New Yorkban. Amikor éppen nem a lányokat hajkurásszák, akkor a West Village-ben söröznek kedvenc helyükön. Egy este megismerik Molly-t és Greg-et, a kisvárosi párt, akik nemrég költöztek New Yorkba. Bridget nem tud nem érdeklődni az új heteró lány iránt és úgy tűnik, helyzete nem teljesen reménytelen. Molly váratlanul beleszeret Bridget-be, kockáztatva ezzel azt, hogy elveszíti gyermekkori szerelmét.


2011. január 8.
Anne Lister titkos élete
(The Secret Diaries Of Miss Anne Lister, rendező: James Kent, Egyesült Királyság, 2010)
90 perc, angol nyelven, magyar felirattal

A merész és szenvedélyes dráma Anne Lister (1791-1840), egy yorkshire-i földbirtokos, gyártulajdonos, utazó és naplóíró történetét mutatja be. Leszbikus volt, aki annak ellenére, hogy vonzódását a társasági életben el kellett rejtenie, szeretőjével élt együtt. Anne részletesen beszámolt életéről, szerelmeiről és érzéseiről egy lenyűgöző és kíméletlenül őszinte, 4 millió szavas naplóban. A napló nagy része titkosírással íródott. A nemrég befejezett kódfejtésnek hála, a napló megdöbbentő betekintést enged annak a nőnek az életébe, akit az első modern brit leszbikusnak neveznek.


2011. február 5.
Halgyermek
(El niño pez, The Fish Child, rendező: Lucía Puenzo, Argentína, Franciaország, Spanyolország, 2009)
96 perc, spanyol nyelven, magyar felirattal

Lala, Buenos Aires legelőkelőbb negyedéből származik. Beleszeret a 20 éves paraguayi Guayi-ba, aki szolgálóként dolgozik náluk. Arról álmodoznak, hogy majd együtt élnek Paraguayban, a Ypoá tó partján. Lala apjának halálakor menekülni kényszerülnek. Amíg Lala Ypoában szerelmére vár, megpróbálja feltárni múltját, megtalálni a kapcsolatot titokzatos terhessége és a halgyermek legendája között. Eközben Guayi-t a fiatalkorúak intézetében tartják egy régebben elkövetett bűnéért.


2011. március 5.
Hirtelen
(La surprise, Out Of The Blue, rendező: Alain Tasma, Franciaország, 2007)
110 perc, francia nyelven, magyar felirattal

Az ötvenes éveiben járó Marion egyszer csak otthagyja a férfit, akivel az elmúlt 20 évben élt, mert rájött, hogy barátnőjébe, a leszbikus Claude-ba szerelmes. Először csak játszadozik a gondolattal, nem hiszi, hogy vágyai valaha is teljesülnek. Claude, az érzéki fiatal nő elutasítja Marion suta próbálkozásait, biztos benne, hogy kapcsolatuknak nincs jövője. Küzdenek az elfogadásért: elfogadni a kényelmetlen de mégis magával ragadó érzést amit egymás iránt éreznek és hogy képesek legyenek máshogy tekinteni saját magukra. A „Hirtelen” annak története, hogy a későn jövő újrakezdés mennyire nehéz.


2011. április 2.
Lola, Lola és Lola
(And Then Came Lola, rendező: Ellen Seidler, Megan Siler, USA, 2009)
71 perc angol nyelven, magyar felirattal

Lolának, a tehetséges, de szétszórt fotósnak, épp készül összejönni minden, a munkában és a szerelemben egyaránt. Feltéve, ha időben odaér egy fontos találkozóra. De, mint mindig, Lola késésben van. Amikor a munkája és barátnője a tét – klasszikus „A lé meg a Lola” stílusban – három esélyt kap. Kétségbeesett versenyfutás kezdődik az idővel San Francisco utcáin. Vajon sikerül időben odaérnie? A film – mesterien keverve az élőszereplős és animációs részeket – új szemszögből vizsgálja a szerelem örök kérdését: „Ha újra és újra próbálkozol, végül sikerül?”


2011. május 7.
Szivárványhal
(Viola di mare, Sea Purple, rendező: Donatella Maiorca, Olaszország, 2009)
102 perc, olasz nyelven, magyar felirattal

Egy kicsi, képzeletbeli szigeten a XIX. századi Szicília partjainál, a 25 éves Angela Sarát szereti és úgy próbálja átvészelni a homoszexualitása körüli botrányt, hogy férfinak tetteti magát. Amikor megtagadja a rákényszerített esküvőt, apja egy barlangban tartja őt elzárva. Anyja menti meg végül, aki meggyőzi a helyi káplánt, hogy változtassa meg Angela nevét és nemét a születési anyakönyvi kivonaton. Így lesz Angelából Angelo. Kalapban és szivarral a kezében, tökéletes a családi idill. Feszegetve a személyes és földrajzi identitás határait, a történetben keveredik a valóság és a legenda, a költészet és a felidézett rég elfeledett ősi skandallum.


2011. június 4.
Az utazás
(The Journey, rendező: Ligy J. Pullappally, India, 2006)
107 perc, magyar felirattal

Az utazás a fiatal indiai Kiran és Deliah történetét mutatja be, akik együtt nőttek fel egy kis faluban, és szerelembe esnek. Kiran, aki elég gátlásos, mindig is vonzódott a nála sokkal társaságkedvelőbb barátnőjéhez, Deliah-hoz, az iskola legnépszerűbb lányához. Amikor Rajan, a szomszéd fiú megkéri, hogy segítsen neki meghódítani Deliah-t azzal, hogy leveleket ír neki az ő nevében. Egy délután, amikor együtt tanulnak Kiran-nál, Delian megemlíti a leveleket és felolvassa a kedvenc részét…

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

altszoveg