Programajánló a fesztiválra

Szubjektív programajánlónk a 16. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztiválra.
A teljes programot a www.budapestpride.hu oldalon találod.

 

 

Június 12., vasárnap

18:00 Megnyitó
A 16. Budapest Pride megnyitóünnepségén kerülnek átadásra a Háttér Társaság a Melegekért Egyesület közéleti díjai.

 

Június 13., hétfő

18:00 Olvasói est az Eltitkolt évekről (Workshop)
Ha nem olvastad még, azért, ha olvastad, azért gyere, ugyanis a tizenhat leszbikus életútinterjút tartalmazó kötet ismét porondra kerül.

18:00 Rendhagyó Labrisz nyílt óra
Ezen a napon egy kicsit más lesz… Eltérünk az ügyelési rendtől és a nyílt órákat a Művész mozi Kávézójában tartjuk.

20:00 A tengerészgyalogos (film)
Alexandrát, a kitüntetésekkel teletűzdelt tengerészgyalogost nem kell félteni egy kocsmai verekedésben, de a hadsereg szabályzatával szemben ő is tehetetlen. A tengerészgyalogos az amerikai hadsereg tavaly eltörölt, melegek nyílt szolgálatát tiltó törvénye értelmetlenségére világít rá.

20:00 Rapid randi lányoknak
Itt a nagy lehetőség, hogy rátalálj a nagy Ő-re játékos formában. Figyelem, a résztvevők száma 16 főben korlátozott!

 

Június 14., kedd

20:00 Ara csak egy van (film)
Gray és Sam testvérek, akik annyira összenőttek, hogy mindenki párnak nézi őket. Amikor Sam megtalálja álmai asszonyát, Gray gyanakodni kezd, hogy Sam-mel jobban hasonlítanak egymásra, mint korábban gondolta.

 

Június 15., szerda

20:00 Dzsigola (film)
A Dzsigola egy karizmatikus fiatal nő, George története. George egy izgalmas és vakmerő ugrással beleveti magát a hatvanas évek-beli Pigalle éjszakai életébe. Miután viszonyt kezd egy tehetős, vonzó, ám idősebb nővel, aki pénzt és ajándékokat kínál cserébe szexuális szolgáltatásaiért, George-ból Dzsigola lesz, vagyis egyfajta selyemfiú, nőknek.

 

Június 16., csütörtök

16:30 Mi vagyunk a család, a biztonság, az otthona (Workshop)
Beszélgetés a gyermeket nevelő vagy gyermeket vállalni tervező leszbikus anyák és meleg apák,"pótapák" társadalmi és jogi helyzetéről.

20:00 Pikk Dáma játékest
Lépj be a Pikk Dáma bűvkörébe, várnak a kártyapaklik, a táblajátékok, a kocka el lesz vetve - ha te is akarod.

20:00 Éjjeli őrség (film)
A második világháború megpróbáltatásaiból épp magához térő London a helyszíne három nő és egy férfi történetének, akiket háborús élményeik visszavonhatatlanul összekötnek. Az Éjjeli őrség Sarah Waters regényének BBC adaptációja.

 

Június 17., péntek

20:00 A lelkész felesége (film)
Elena feleség és anya, aki sosem volt még igazán szerelmes. Peytonnal, a nyíltan leszbikus írónővel való barátsága ismeretlen érzéseket kelt benne.

22:00 Ladies' Pride (buli)
A Confetti Girls és az Ösztrosokk szervezésében az Orfeum Mulatóban. 

 

Június 18., szombat

15:00 Meleg Méltóság Menet - Most te jössz!
Az előzetes betiltás ellenére mégiscsak felvonulunk június 18-án, szombaton a Hősök terétől indulva végig az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca torkolatáig.

22:00 Rainbow Party (buli)
Ezúttal a nagy sikernek örvendő Confetti szervező csapatával összefogva álmodtuk meg a fesztivál záró partiját. Látványos műsor, szexi táncosok, vérpezsdítő ritmusok, hűsítő italok.

 

Június 19., vasárnap

14:00 Csik-nik a szigeten - lánypiknik
Kipihented a felvonulás és az esti buli fáradalmait? Gyere ki a szabadba! Még nem pihented ki? Akkor is gyere, és heverj mellénk a nagy fa árnyékába.

16:30 Huhogók (film és workshop)
Dokumentumfilm a Baglyok kollektív készítésének munkafolyamatáról.
A film utáni beszélgetés a Baglyok és a Huhogók című filmek által felvetett kérdéseket járja körül: hogyan látják magukat a magyar leszbikus közösség különböző generációinak tagjai? Hogyan látják egymást a generációk? Milyen kérdések mentén tér el a véleményünk? Hogyan azonosítjuk önmagunkat? Hogyan változott az önazonosulás kérdése az elmúlt évtizedben?

20:00 A szív vezet (film)
Sheri színpadias és basáskodó anyafigura, aki fiatalabbik lányát, Tasit, a helyi amatőr társastánc kör üdvöskéjét, készíti fel egy fontos versenyre. Az idősebbik lány, Toni észrevétlenül belesimul a tapétába, miközben csendesen összetartja a családot. Amikor Tasi teherbe esik, Toni veszi át a helyét a versenyre való készülésben, de van egy feltétele: ő választ partnert.


altszoveg