Fuck You Lily Allen Magyarországon is

Aki nem tudná miről van szó már a cím alapján, ez egy homofóbia-ellenes Lily Allen szám feldolgozása magyar színészekkel. Egyes újságírók nem igazán néztek utána a dal hátterének, például a HVG is úgy állította be, mintha mi magyarok találtuk volna fel a spanyol viaszt... Azt az apró részletet ugyanis kihagyták a cikkükből, hogy előttünk már a franciák és az angolok is megcsinálták ennek a dalnak az átdolgozását. A legelső verziót francia bloggerek készítették (természetesen egy LMBT blogról van szó, aGayclic-ről), hogy ezzel tiltakozzanak a homofóbia ellen, és olyan nagyot robbant, hogy ezek után mások is úgy érezték meg kell tenniük.

Az első, francia verzió videója... (18 éven felüliek tekinthetik csak meg a videót :D)

A magyar videót pedig itt lehet megnézni...

És akit érdekel, itt van az eredeti Lily Allen klip is, aminek alapból semmi köze nem volt a homofóbia ellenes kampányhoz, de a franciák akciója után az énekesnő biztosította őket, hogy teljes mértékben jóváhagyja számának a felhasználását -  micsoda önzetlenség és reklámfogás egyben... :)

Számomra a magyar verzió hibája, hogy azzal, hogy telerakták az egészet színészekkel elveszik az eredeti tartalom, hogy hétköznapi melegek és szimpatizánsok mókázását, magamutogatását nézzük és nevessünk rajta. Persze pozitív, hogy egyáltalán megszületett egy ilyen klip, de nekem egy kicsit erőltetett, hogy nem olyan közösen összedobott lett, hanem "megcsinált". Szerintem jó lenne, ha készülne egy, az eredetihez jobban hasonlító videó is, nem mintha azzal sokkal többet el lehetne érni a homofóboknál, de engem például sokkal nagyobb örömmel töltene el, ha egy ilyen verziót látnék...


altszoveg