Koppenhága 2009: visszaszámlálás

Pár nap múlva magyar meleg sportolók útra kelnek, hogy földön, vízen, levegőben Koppenhágába érkezzenek az Outgames-re. Az Outgames a négyévente megrendezésre kerülő meleg nemzetközi sportjátékok egyike - a másik a Gay Games, ami jövőre lesz Kölnben, - ami július 25. és augusztus 2. között kerül megrendezésre, 34 különféle sportágban. Emellett lesznek kulturális programok, emberi jogi konferencia, bulik: az egész várost melegek fogják elözönleni a világ minden tájáról. Szombaton a nyitóünnepségen lesz országonkénti bevonulás, a következő szombaton pedig csatlakozhatunk az akkor megrendezésre kerülő pride menethez.
Leszünk sokan magyarok is. Én csak a táncról tudok részleteket, de biztos vagyok benne, hogy tollasozók, úszók és más sportolók is lesznek. A táncverseny 5 napon keresztül fog tartani több mint 320 táncos részvételével. Az eddigi legnagyobb táncversenynek ígérik a szervezők. Lesz standard, latin, showtánc, kétféle életkor kategória szerint, külön nőknek, férfiaknak és vegyes pároknak (igen, a tolerancia jegyében férfi-nő párok is táncolhatnak, sőt még csak melegnek sem kell lenni, hogy valaki indulhasson a versenyen :-) Legalább 5 magyar azonos nemű pár indul három azonos nemű és egy hetero táncklubot képviselve, és pár külföldre szakadt hazánkfia is fog táncolni valószínűleg. Az azonos nemű tánc világában már tudják, hogy kik azok a magyarok: a sok nyugat-európai táncos mellett mindig ott vagyunk (általában egyedüliként a volt szocialista országok közül), és jó pár érmet is be szoktunk gyűjteni. 
Drukkoljatok nekünk és a többi magyar sportolónak! És a következő meleg játékokra (vagy legkésőbb a magyarországi Eurogames-re) már gyertek ti is!

További infókat ezen az oldalon találhattok!

Kata


altszoveg