Szubkulturális ajánló július 30. - augusztus 4.

TV műsor

Szombat 2009. augusztus 1. 20:00
HBO Kés, villa, olló (Running with Scissors, amerikai vígjáték, 2006)
A tizenöt éves Augusten költői babérokra törő anyja mániás depresszióban szenved. Házassága Augusten apjával romokban hever, a pszichiátere az egyetlen biztos pont az életében. A kissé bogaras Dr. Finch azt tanácsolja, hogy szakadjon el a fiától, így Augusten hamarosan az orvos különc családjánál találja magát. Az idősebb lány súlyos lelki problémákkal küzd, ám a fiatalabbikban, Natalie-ban Augusten rokonlélekre lel. A fiú naplót vezet, amelyben lejegyzi a vele történteket. Augusten Burroughs önéletrajzi regényéből.

Hétfő 2009. augusztus 3. 03:30
HBO Comedy Francia új világ (Le nouveau monde, francia filmdráma, 95 perc, 2008)
Lucie és Marion Párizsban élő leszbikus pár. Lucie az egyik karaoke bárban kikotyogja a mikrofonba, hogy gyermeket szeretnének. Miután Marion egyetért ezzel, spermadonort akarnak keresni. Az igazi felfordulás akkor kezdődik, amikor döntésüket bejelentik a családjaiknak. Lucie neurotikus hippi szülei aggódnak, a gyerek utáni vágy azt jelenti, hogy a lányuk kezd normálissá válni. Marion homofób, bigottan vallásos anyjánál viszont az ötlet kiveri a biztosítékot. Ráadásul a donornak ajánlkozó Hugót a pókerjáték jobban érdekli, mint a terhesség kérdése.

Kedd 2009. augusztus 4. 21:00
TCM Az éhség (The Hunger, amerikai horror, 93 perc, 1983)
Sílusos és erotikus thriller, melyben Catherine Deneuve, egy mindig éhes biszexuális vámpírnő elcsábít egy vámpírokat tanulmányozó fiatal orvosnőt. A leszbikus horrorok egyik első darabja. A vámpírnő társa David Bowie.

 

Moziműsor

Rossz nevelés (La mala educación, spanyol filmdráma, 102 perc, 2004)
Szombat 2009. augusztus 1. 20:30 ÖRÖKMOZGÓ (1073 Budapest, Erzsébet körút 39.)
Ignacio és Enrique egy bentlakásos katolikus iskolában kötnek barátságot a hatvanas években. A fiúk a szigorú intézmény falain belül szerzik meg első élményeiket barátságról, filmekről, szerelemről, de megtapasztalják a tökéletes kiszolgáltatottság és megaláztatás érzését is. A főszereplők útja két évtized elteltével újra keresztezi egymást. Ez a találkozás nem várt fordulatot jelent számukra.
Rendező: Pedro Almodóvar

Karamell (Sukkar banat, feliratos francia-libanoni romantikus vígjáték, 95 perc, 2007)
Vetítési időpontok
Öt nő és egy bejrúti szépségszalon. Layale, a gyönyörű fodrászlány egy házasember szeretője, képes otthagyni vendégeit vizes hajjal, ha a férfi alkalmi légyottra hívja. Nisrine az esküvőjére készül, és legfőbb gondja, hogyan tudná konzervatív vőlegénye előtt eltitkolni, hogy nem ő az első férfi életében. Rima a saját neméhez vonzódik, és szerelmes lesz az egyik vendégükbe. Jamale, a lányok középkorú barátnője, egyedül neveli gyermekeit, és elkeseredett harcot vív az öregedés ellen. A szomszéd szabóságban dolgozik Rose néni, aki egész életét bolond nővére ápolásának szentelte, és akit életében talán először talál meg a szerelem. Női sorsok egy olyan társadalomban, ahol a konzervatív hagyományok a mai napig befolyásolják a nők életét.

Brüno (színes feliratos amerikai vígjáték, 83 perc, 2009)
Vetítési időpontok
Borat, Ali G, azaz Sacha Baron Cohen újra a filmvásznon! Az amerikaiakat különösen előszeretettel megbotránkoztató színész ezúttal Brünot, egy osztrák homoszexuális divatmániás riportert alakít, aki célba veszi Amerikát, hogy ismét bolondot csináljon mindenkiből, aki az útjába kerül. Sokkoló jelenetek, hihetetlen viccek, vulgáris párbeszédek jellemzik a filmet, Sacha Baron Cohen-től már jól megszokott módon.

Melegkonyha (Fuera de carta / Chef's Special, feliratos spanyol romantikus vígjáték, 111 perc, 2008)
Vetítési időpontok
Maxi meg van győződve róla, hogy tökéletes az élete: híres mesterszakács és egy sikeres, madridi étterem tulajdonosa, homoszexualitását nyíltan vállalja. Azonban két váratlan dolog egyszerre változtatja meg az életét. Korábbi házasságából született gyermekei beköltöznek hozzá és egy csinos argentin futballista a szomszédba költözik. Mindez arra készteti, hogy újragondolja az eddigi életét.

Coco Chanel (Coco avant Chanel, feliratos francia életrajzi dráma, 105 perc, 2009)
Vetítési időpontok
Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.
Főszerepben: Audrey Tautou!

 

Események a héten

Péntek 2009. július 31.
Strandolás a Lupa szigeten! :)

Hétfő 2009. augusztus 3. 18:00
Streetball a Városmajorban
Kötetlen kosarazás, vagy a Nyúl utcai pályán, vagy a Városmajori gimnázium mellettin (hely függvényében)

 

A múlt héten történt

Mert van aki nyíltan vállalja…
http://hvg.hu/vilag/20090721_meleg_kanadai_nagykovet_csehorszag.aspx

A melegolimpiával kapcsolatban:
http://hvg.hu/panorama/20090725_melegolimpia.aspx
http://velvet.hu/sztori/2009/07/27/nyolcezer_versenyzo_indult_a_masodik_melegolimpian/

De sajnos Koppenhágában sem mindenki "sportszerű":
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6263

És ezért ott bizony "diszkvalifikáció" jár!
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6270

A melegek és az egyház:
http://index.hu/kulfold/2009/07/28/melgek_is_betolthetnek_egyhazi_hivatalt_amerikaban/

A melegek sem rosszabb szülők:
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6259

A csatornák:
http://comment.blog.hu/2009/07/28/az_hbo_a_legmelegbaratabb_az_mtv_es_a_cbs_a_leghomofobabb_csatorna

Ezek a mai játékok...
http://www.origo.hu/techbazis/internet/20090724-homofob-jatek-ellen-tiltakoznak.html

Akkor már inkább Harry Potter!
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6247

Dumalista:
http://labrisz.thewst.com/hirek/dumalista.391.html

A Szigeten is lesz Budapestpride:
http://pride.hu/article.php?sid=2936

 

Összebogarászta: Ágó, Czini, Reisch Éva, roth


altszoveg