15. LIFT: Időtálló leszbikusok -- Fesztivál és kiállítás

A LIFT-et elindító Labrisz Leszbikus Egyesület idén 25 éves. Az eltelt negyed évszázadban számos esemény és változás történt nemcsak a szervezetünk, hanem a magyar leszbikus közösség életében és a tágabb társadalomban is.
 
Itt az ideje, hogy teret adjunk a magyar leszbikusok és ezzel együtt szervezetünk történetének is, ezért az idei LIFT erről az elmúlt 25 évről szól. Sőt, nemcsak a fesztivállal, hanem egy egész hónapos leszbikus herstory kiállítással is készülünk, amely a Labrisz történetén túl a 20. századi LBTQ nők magyarországi történetének nyomait is bemutatja.
 
Megmutatjuk, hogyan állta ki az idő próbáját egy mai napig marginalizált, olykor nemlétezőnek hitt társadalmi kisebbség, és hogyan tud itt és most egy olyan országban létezni, ahol több mint harminc évvel a rendszerváltás után sem jött el az ideje a teljes jogegyenlőségnek.
 
A 15. LIFT a mi időgépünk. Szálljatok be, és utazzunk együtt közös téren és időn át.
 
Találkozzunk novemberben a kiállításon és a fesztiválon!
 
Helyszínek:
2B Galéria
Itt és Most Közösségi Tér
CEU
 
Grafika: Lisztes Eszter
 
-------------------------------------
 
Ez az esemény a Háttér Társaság támogatásával valósul meg. Az esemény során elhangzó vélemények, eredmények és következtetések a szerzőkéi, és nem feltétlenül tükrözik a Háttér Társaság álláspontját.
 

altszoveg