150 éve megnevezve - Támogasd a 6. hazai LMBT Történeti Hónapot!

Támogass minket, hogy 2018 februárjában sokszínű lehessen az LMBT Történeti Hónap!

Segíts, hogy meg tudjuk mutatni: az LMBT emberek és történeteik nemcsak egy kisebb közösségre voltak és vannak hatással, hanem a társadalom szélesebb rétegeit is érintik.

Célunk, hogy rámutassunk a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelmi, kulturális jelenlétére, és felhívjuk a figyelmet azokra a kulturális értékekre, amelyeket az LMBT közösségnek köszönhet a társadalom.

-Segíts nekünk, hogy megemlékezhessünk Kertbeny Károlyról, a korai meleg aktivistáról,  aki 150 évvel ezelőtt megalkotta a „homoszexuális” kifejezést!

-Segíts, hogy minél többen megismerhessék az Imre című, Magyarországon játszódó amerikai „ősmeleg” regényt!

-Segíts, hogy méltó módon megemlékezhessünk az első magyarországi LMBT-szervezet, a Homérosz Egyesület 30. születésnapjáról!

-Segíts, hogy több évtized után ismét bemutathassuk az egyik első magyar, leszbikus témát érintő filmet, a Hangyabolyt és beszélgethessünk az alkotókkal!

-Segíts, hogy meg tudjunk emlékezni az úttörő német szexológus, Magnus Hirschfeld születésének 150. évfordulójáról és megismertessük munkásságát!

Magyarországon 2013 óta minden év februárjában rendezzük meg az LMBT Történeti Hónapot,

közel 40 programot felölelő eseménysorozatként.

A program-sorozat keretében rendezünk:

-művészeti és ismeretterjesztő kiállításokat

-színházi előadásokat

-filmvetítéseket

-interaktív workshopokat

-történelmi sétákat

-bulit

és egyéb programokat, hogy ezzel is bővítsük az LMBT emberekkel kapcsolatos  ismereteket, és csökkentsük a társadalmi előítéleteket és sztereotípiákat.

Az egy hónapos program-sorozatot a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Háttér Társaság koordinálja, közel harminc másik civil szervezet és intézmény bevonásával.

Támogass minket, hogy 2018-ban is megrendezhessük az LMBT Történeti Hónapot, és a rendezvény üzenete minél több emberhez eljuthasson!

http://www.lmbttortenetihonap.hu/

https://www.facebook.com/lmbtortenetihonap


Adományozás

Programnaptár

altszoveg