9. LIFT Fesztivál - pillanatok mondatokba szedve

1999 novemberében jegyezte be a bíróság Labrisz Leszbikus Egyesületként a három éve összejárogató, barátokból álló csoportot, amely azt tűzte ki célul, hogy segíti a leszbikus, biszexuális és transznemű nőket önmaguk felvállalásában.

Az idei, kilencedik LIFT-en magunkat ünnepeltük - nőket és civileket. Mindenkit, aki résztvevője volt a fesztiválnak. Köszönjük, hogy velünk voltatok ezen a három napon: tortát ettünk, koccintottunk, filmet néztünk, beszélgettünk, táncoltunk, buliztunk, ötleteltünk, festettünk-mázoltunk - megmutattuk, hogy ITT VAGYUNK.

Köszönjük azoknak is, akik hozzájárultak a fesztivál sikeréhez: workshoptartók, önkéntesek, partnerszervezeteink, a MüSzi munkatársai, és nem utolsó sorban támogatóink, a Norvég Civil Alap és az Ösztrosokk.

A pénteki megnyitón Tove Skarstein norvég nagykövet és Artner Sisso újságíró beszéde alapozta meg a hangulatot. Kövesi Györgyi, egyesületünk oszlopos tagja is megosztotta velünk gondolatait, érzéseit. A 2014-es LIFT-díjat két olyan, sajnos már nem létező hely tulajdonosa kapta, amelyek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a leszbikus közösség baráti hangulatú és biztonságos térben tudjon találkozni, szórakozni, együtt lenni. A díjazottak: Ledényi Bea, a Café Vis Major és  Bíró Csilla, a Pepita Ofélia Bár tulajdonosai.

Az idén a szokásosnál is több interaktív programon lehetett részt venni, filmet szinkronizálhattunk, együtt alkothattunk, önvédelmet és táncot tanulhattuk. A workshopok és beszélgetések széles skálája is megjelent a fesztiválon: leszbikus nők helyzete a munkaerőpiacon, nőként és keresztényként élni, leszbikus szexuális technikák, leszbikusok az irodalomtörténetben, párkapcsolati erőszak leszbikus kapcsolatokban, leszbikusok a filmtörténetben, heterók meleg házastárssal, és az “Én, az önkéntes” című művészeti workshop, amely egy vizuális művészeti projekt előkészítése.

A szórakozás, a buli és a tánc szerelmeseinek szólt a tánctanulás a Charme Hungary Dance Clubbal, a PinUps! és a 10 éves Pink Csikk Parapánik zenekar koncertje, valamint a hajnalig tartó buli DJ PhD zenéjére.

Reméljük, 2015-ben velünk lesztek a jubileumi, X. LIFT Fesztiválon is!

 


altszoveg