Adománygyűjtő kampány egy történelmi dokumentumfilmhez

“Úgy viselkedtem, mint egy szűzlány, és akkor rájöttem, hogy talán buzi vagyok”

Történelmi dokumentumfilmhez indítottunk adománygyűjtő kampányt!

Sajnálatos módon Kerényi Imre nem válaszolt múlt heti megkeresésünkre, és nem küldte el nekünk abuzilobbi elérhetőségét, pedig nagy szükségünk lenne rá.

A Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák stábjával 2011 óta forgatjuk kreatív dokumentumfilmünket. Négy harmincas éveiben lévő srác úgy dönt, hogy felfedezi a kommunizmusban fiatalságukat megélt melegek múltját, életüket a diktatúrában szerelmeken, lázadásokon és küzdelmeken át. Az idősebb generáció élményeit követve szembenéznek egy puhuló, de azért fojtogató diktatúra elnyomásával, amelyben amegfigyelés és a zsarolás az élet velejárója. Ám ezzel együtt is megérintik őket az öregek nosztalgikus történetei, például a korabeli meleg életről, az ismerkedési módokról és saját identitásuk felfedezéséről.

Az egyik főszereplő például elmeséli, hogy első szexuális együttléte alkalmával csókolózni szeretett volna, de a másik fiúból ez megdöbbenést váltott ki, mert fel sem merült benne, hogy a köztük lévő fizikai kontaktusba az efféle intimitás is beleférhet: valószínűleg buzisnak ítélte. “Úgy viselkedtem, mint egy szűzlány, és akkor rájöttem, hogy talán buzi vagyok” - ébredt rá főszereplőnk saját melegségére.

Amellett, hogy a néző ehhez hasonló intim vallomásoknak lehet tanúja, a film olyan kérdéseket is boncolgat, mint például: virágzott-e a homoszexuális szubkultúra a 60-as évektől vagy az állami, rendőri zaklatás volt-e a jellemzőbb, illetve hogyan ismerkedtek és hogyan élték életüket a melegek a rendszerváltás előtt, vagy hogyan formálódtak a melegmozgalmak.

Források hiányában nem tudjuk folytatni a filmet. Állami támogatást nem kaptunk, az MTVA nem szakmai alapokon, hanem a film témája miatt utasította el pályázatunkat. A homofób nagypolitika és a diszkriminatív közbeszédek országában erre nem is számíthatunk.

De nem adjuk fel! Adománygyűjtő kampányba kezdtünk, hogy a filmet folytatni tudjuk.

A filmről és a kampányról Facebook oldalunkon és blogunkon angol és magyar nyelven teszünk ki folyamatosan friss információkat.

Ahhoz tehát, hogy a film eljuthasson a nagyközönséghez, minél több ember segítségét és részvételét kérjük! Nem kell sok, már egy egy mozijegy ára is nagy segítség!

Adománygyűjtő kampányunk itt található: hotmen.hu/donate

Magyar nyelven az adományozási lehetőségekről itt olvashat: hotmen.hu/adomanyozz

A kampányunk 4 héten keresztül fut, július elejéig tart.


altszoveg