Civil Kurázsi és Melegség és megismerés iskolai program

CIVIL KURÁZSI – TABUK NÉLKÜL

szociális érzékenységet fejlesztő program középiskolás korú fiatalok számára

A program célja elsősorban a szociális érzékenyítés és a segítő cselekvési lehetőségek tudatosítása.  Ajánljuk iskolák/kollégiumok/ifjúsági szervezetek egy-egy osztálya/csoportja számára (9-12 évfolyam), az osztályfőnök és az igazgató jóváhagyásával. (További részletek a csatolmányból letölthető dokumentumokban olvashatóak.)

MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS ISKOLAI PROGRAM

A Labrisz Leszbikus Egyesület és Szimpozion Egyesület képzése emberi jogi (tabu)témát dolgoz föl, autentikus szereplőkkel, hiteles módon. A programot a tanév számos szegmensébe (belső tantestületi/munkahelyi képzés, DÖK-képzés, diáknapok, tolerancia/emberi jogi napok, osztályfőnöki, erkölcstan, emberismeret, etika órák stb.) be lehet építeni. 

Valamennyi programunkban képzett foglalkozásvezetők, (a témában személyesen érintett) óraadó önkéntesek dolgoznak. Havonta átlagosan 3-4 iskolába jutunk el, évente mintegy 900 diákot elérve. Részletesebben itt.

A tanároktól érkezett visszajelzések alapján dolgoztuk ki a témában egy napos érzékenyítő képzésünket. A pedagógusok oktatásában az LMBT téma nerm szerepel, ezért a tanároknak gyakran hiányos vagy téves ismereteik lehetnek, így nem tudják, hogyan segíthetnek jól az érintett gyerekeknek. Az érdeklődő pedagógusoknak szakmai, módszertani/szemléletmódbeli megújulásra, megerősítésre ad lehetőséget a képzés. (További részletek a csatolmányból letölthető dokumentumokban olvashatóak.)

Kérdéseikkel, a program megrendelésével kapcsolatban keressék a program kapcsolattartóit: Kövesi Györgyi (kovesigy(a)gmail.com) és Virág Zsolt (virag.zsolt4(a)chello.hu)!


Adományozás

Programnaptár

altszoveg