Elkészült a Meseország mindenkié honlapja

Elkészült a Labrisz Leszbikus Egyesület új honlapja, a meseorszagmindenkie.hu
 
A honlapon keresztül a kiadótól első kézből, fólia nélkül meg lehet rendelni a Meseország mindenkié kötetet. Az oldalon találhatók videók is, ahol ismert színészek olvasnak föl a kötet meséi közül, például Gangl Eszter "Avarbarna" című mesét Csuja Imre, Harka Sára "Kincső és Karola" meséjét Kovács Patrícia, Gimesi Dóra "Óriásölő Margeret"-ét Takács Kati, Kasza Kriszta "Trivadar, a három fülű nyúl" című meséjét pedig Udvaros Dorottya. 
 
A mesék mellé interaktív kvízek is készültek gyerekek számára. Pedagógusoknak pedig ajánljuk a mesetérképeket és a mesékhez készült foglalkozásterveket.
 
A Labrisz 2020-ban adta ki magyarul a Meseország mindenkié című antológiát, amelyet mára 11 nyelvre fordítottak le. Az egyesület több kötetet is megjelentetett korábban felnőtt olvasóknak; gyerekeknek szóló könyvből azonban ez az első. A kötet hazai sikere külföldre is elért, egyesületünk több nemzetközi irodalmi és emberi jogi díjban is részesült a könyv kapcsán. A kötetben ismert és pályakezdő szerzők meséi is megtalálhatók, többek között Tompa Andrea, Csehy Zoltán, Kiss Judit Ágnes és Finy Petra történetei.
 
„Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.”
(Bódis Kriszta, író, pszichológus)
 
A Meseország mindenkié történetéről itt lehet még olvasni:

altszoveg