Felhívás biblioterápiás csoportban való részvételre

A megfelelő időben olvasott megfelelő történet a szív irányába kilőtt nyíl. Képes megtalálni és megragadni az olvasóban rejtőző dolgokat, a titkos sérelmet vagy dühöt, vagy a várakozó, fájdalmasan kívánkozó szükségletet.” Bruce Colville

A biblioterápiában a könyv és a segítő jelleg egy időben van jelen. Az önsegítő, biblioterápiás csoportban a foglalkozások során tematikusan összeválogatott szövegekkel dolgozunk, melyek segítséget nyújtanak a sajátélmények felszínre hozása által a mélyebb önismereti munkához. A csoportban való részvétel segíthet fejleszteni az önértékelést, a problémamegoldó képességet, az önismeretet. Az LMBTQ embereknek, véleményem szerint, különösen nagy szüksége van a személyiségfejlesztő kompetenciák elsajátítására, az őket sújtó előítéletek és hátrányos megkülönböztetés miatt.

A foglalkozásokon a szövegek által felidézett élettapasztalatok, a kiváltott érzelmek megbeszélése során reflektáltabb viszonyt alakíthatunk ki a saját élethelyzetünkhöz.

Csoportvezető: Lőrincz Noémi, 37 éves magyar-filozófia szakos tanár, biblioterápia szakos hallgató a PTE-n, jelenleg magyar- és erkölcstantanárként dolgozik

Részvétel: Max. 15 fős zárt kiscsoportos foglalkozások kéthetente egyszer 2 órában, összesen 6 alkalommal. Az első foglalkozás időpontját együtt választjuk ki azokkal, akik jelzik részvételi szándékukat.

A foglalkozásra várok leszbikus, biszexuális, transz és queer nőket, akik szívesen vesznek részt egy ilyen jellegű csoport beszélgetésein, irodalmi művek kapcsán.

Nem budapesti jelentkezőket is várok, igény szerint Pécsett is tartok foglalkozást.

Helyszín: Budapest - Labrisz iroda (Pécs - igény szerint)

Jelentkezés határidő: 2015. június 15.

Jelentkezés: lorincznoemi@gmail.com

A részvétel: ingyenes


altszoveg