Felhívás: Európa jövője nem lehet a gyűlöleté! - Kormányzati állásfoglalás

2014. október 3. és 5. között Budapesten a "The National Policy Institute” nevű amerikai szervezet orosz és magyar meghívottakkal „Európa Jövője” címmel konferenciát szervez. Az NPI egy, a fehér faj felsőbbrendűségét nyíltan hirdető, a fajelmélet mellett kiálló és a fajvédelmet szorgalmazó szervezet.

A konferencia elleni akciót szervező Artemisszió Alapítvány és 20 civil szervezet arra kéri Magyarország parlamenti pártjait, hogy nyilvánosan határolódjanak el azoktól a gyűlöletkeltésre alkalmas eszméktől, amelyek megünneplésére a rendezők készülnek, ezért nyílt levelet intéznek hozzájuk.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szeptember 22-én közölte, „elfogadhatatlannak tartja”, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát”. Az állásfoglalás azt is leszögezi, hogy „a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a tervezett radikális konferenciától is

További információt az Artemisszió Alapítvány honlapján és a csatolmányban találtok.

   
Csatolmány Méret
europa_jovoje_nem_lehet_a_gyulolete_allasfoglalas.doc 35.5 KB

 


Adományozás

Programnaptár

altszoveg