Két Meseország-pályázat pedagógusoknak: óratervek és naplók

1. Mesés óratervek! Felhívás foglalkozástervek, óravázlatok készítésére
 
Reméljük, sokan használják a Meseország mindenkié című könyv meséihez tartozó foglalkozásterveket! http://ejha-halozat.hu/index.php/2020/09/25/foglalkozastervek-meseorszag-mindenkie
Most közösen folytathatjuk a megkezdett pedagógiai munkánkat! Ezúttal olyan szakemberekhez fordulunk, akik gyerekcsoportokkal, fiatalokkal dolgoznak (pedagógusok, pszichológusok, iskolai szociális munkások, hitoktatók, ifjúsági segítők, stb.).
Ez a felhívás azoknak szól, akik szívesen írnának óravázlatot. A Meseország meséiből szabadon választva, három kategóriában gyűjtünk 45 perces óra/foglalkozásterveket: 
 
alsó tagozatos gyerekek, 
felső tagozatos diákok és
középiskolás korosztály számára 
 
 
A beküldött anyagokból Meseország foglalkozásterv-gyűjteményt szeretnénk létrehozni, amelyet (a szerzőkkel történő egyeztetés után) az Emberi jogi nevelők hálózata (http://ejha-halozat.hu) online felületén tennénk publikussá. 
Minden kategóriából (alsós, felsős, középiskolai) egy-egy óravázlatot fogunk kiemelni, és az Ejha őszi konferenciáján (2021. szeptember 26-án) interaktív módon, műhelymunka keretében bemutatni. Ezért a beküldésnél, kérjük, jelezzék számunkra, kiválasztás esetén megtartanák-e ezt a konferencia workshopot is.
Az óra-/foglalkozástervek beküldésének határideje: 2021. szeptember 10. 
Részletesebb információk, és ahová az óraterveket várjuk: Kövesi Györgyi, kovesigy@gmail.com  
 
 
2. Meseország mindenkié! Pályázati felhívás pedagógiai naplók írására
 
Azokhoz a pedagógusokhoz, fiatalokkal foglalkozó szakemberekhez fordulunk, akik a Meseország mindenkié című nagysikerű kötetünk egy-egy meséjét diákcsoporttal is feldolgozták/feldolgozzák.
Kedves kolléga, arra kérünk, írd le a tapasztalataidat! A pedagógiai napló legyen 3-5 oldal terjedelmű, tartalmazza a meseválasztás indokát, a csoportösszetétel főbb jellemzőit, a tanóra/foglalkozás menetét, az alkalmazott módszereket, esetleges órai produktumokat és a tanár pedagógiai reflexióit a foglalkozáson történtekre.
A legjobb pedagógiai naplókat online és nyomtatott formájú szakmai kiadványban jelentetjük meg, valamint szerzőiket anyagi elismerésben is részesítjük.
Beküldési határidő: 2021. november 15.
Részletesebb információk, és ahová a naplókat várjuk: Kövesi Györgyi, kovesigy@gmail.com

altszoveg