Labrisz kontra Magyar Nemzet Meseország-ügyben

Befogadta a bíróság a Labrisz Leszbikus Egyesület keresetét, így megindulhat a szervezet jóhírneve megsértése miatt indított pere a Magyar Nemzet kiadója és cikkírója ellen. A Labriszt a Magyar Helsinki Bizottság képviseli a perben.
 
Előbb a Mi Hazánk, majd a Fidesz folytatott kampányt a Meseország mindenkié kötet és az egyesület ellen. Orbán Viktor 2020. október 3-ikai rádióinterjújában már egyenesen összemosta a pedofíliát és a mesekönyvet. A Magyar Nemzet október 12-ei írása pedig Németh György szociológus-közgazdász tollából nem állított kevesebbet, mint hogy „a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”
 
Jól ismert és aljas trükk pedofíliának beállítani az elfogadó társadalomért tett erőfeszítéseket. A szégyenteljes orosz „melegpropaganda-ellenes törvényt” szintén a gyerekek állítólagos védelmével igazolták. Ezek az állítások azonban nélkülöznek mindenféle valós alapot. A gyerekeket éppen attól a bántalmazástól és a kirekesztéstől kell megvédeni, amit az ő védelmükben színleg fellépő gyűlölködő, kirekesztő nézeteket valló felnőttek képviselnek.
 
A Labrisz természetesen tisztában van azzal, hogy a közélet szereplője, így tevékenysége bírálat tárgyává tehető, viszont a jóhírnevét sértő durva hazugságokat közszereplőként sem köteles tűrni. Ezért határozott úgy, hogy a cikk szerzőjét és a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t bepereli a Magyar Helsinki Bizottság segítségével.
 

Adományozás

Programnaptár

altszoveg