Megjelent a Meseország mindenkié kötet

A Labrisz Egyesület kiadásában megjelent a Meseország mindenkié című kötet. A könyvben ismert mesék átiratai szerepelnek, hol archaikus, hol modern környezetben, olyan hősökkel, akik a mai magyar társadalmi normák szempontjából marginalizált helyzetben vannak. A kötetbe olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek a világ sokszínűségét ünneplik, vagy a sztereotípiákat elkerülve megmutatják, milyen a kisebbségekhez tartozók élete. Így került be az antológiába meleg Hamupipőke, háromfülű nyúl, sárkányölő pincérlány, roma Pöttöm Panna, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősök, illetve más izgalmas szereplők. A kötet 17 mesét tartalmaz, amelyből nyolcat kezdő vagy kevéssé ismert szerzők írtak, kilencet pedig ismert alkotók.

A könyv kapható az Írók Boltjában, a Massolit könyvesboltban, a Pagony könyvesboltokban, és megrendelhető online is a lira.hu, a Book24.hu, a libri.hu és a bookline.hu oldalon.

Bővebben a tartalomról: https://labrisz.hu/irodalmi_rovat/labrisz-konyvek/meseorszag_mindenkie

 

A mesékhez az alábbi letölthető foglalkozásterveket készítették az Emberi Jogi Nevelők Hálózatának (EJHA) tagjai alsó tagozatos pedagógusok számára.


altszoveg