Minden leszbikus szereti a felcsatolhatóst?

„Miért használtok felcsatolhatóst, ha leszbikusok vagytok?”

Ehh…

Egy kérdés, amit sokunk hallott már.

Követem Lizzy the Lezzyt Facebookon. Ha ti még nem, akkor mindenképp jelöljétek be! Remek dolgokat szokott posztolni, többek között egy halom olyan visszatérő kérdést, mint a fenti, amikre nem árt felkészülni valamilyen frappáns válasszal. Amikor Lizzytől megkérdezték: „Ha olyan lányokhoz vonzódsz, akik fiúnak néznek ki, akkor miért nem jársz egyszerűen csak fiúkkal?”, ő ezt válaszolta: „Ha a giliszta alakú gumicukrokat szereted, akkor miért nem mész ki az udvarra és rágcsálsz igazi gilisztákat?”

Bumm!

És el is érkeztünk a mai cikkem témájához.

Azért nem használsz felcsatolhatóst, mert úgy érzed, hogy akkor fiúnak tettetnéd magad, vagy nem akarsz „tipikus” leszbikus lenni?

Ha a behatolásról van szó, akkor nemtől függetlenül kétféle ember van: az, aki kapni szeret, és az, aki adni. Heteroszexuális kapcsolatoknál általában magától értetődnek a szerepek, és nehéz elszakadni a szokásos sablonoktól. Ha viszont nők közötti kapcsolatról van szó, ott már eleve elszakadtunk a sablonoktól, és a szex is olyan lesz, amilyenné mi tesszük.

Szex lehet a közös maszturbálás, az orális szex, egymás csiklójának izgatása, az ujjakkal történő behatolás, a hatvankilencezés… és a játékszerekről még nem is esett szó.

Lehet, hogy olyan nő vagy, aki adni szeret, lehet, hogy csak kapni, kapni, kapni, de az is lehet, hogy váltogatod, hogy mikor melyiket próbálod ki. És itt van a nemi identitás kérdése is. Vannak olyan nők, akik azért nem szeretik a behatolást, mert jobban szeretnék, ha nekik lenne péniszük, vannak, akiknek akár fizikailag, akár érzelmileg fájdalmas, és vannak, akik egyszerűen csak nem szeretik. Biztos vagyok benne, hogy sokan voltunk már olyan kapcsolatban, ahol beleszoktunk egy szerepbe, de általában kipróbáljuk ezt is, azt is, mert megtehetjük.

A szex olyan változatos, hogy nem lehet embereket egyszerűen csak bekategorizálni. És ha egymással már ennyi mindent tudunk kezdeni az ágyban, akkor miért ne érdekelhetnének a játékszerek is?

Úgy tűnik, hogy a felcsatolhatósok már régóta jelen vannak, de túl sok történelmi bizonyíték nincs róluk. A műpéniszeket legalább az őskőkorszakig vissza lehet vezetni, és néhány művészeti ábrázoláson már a felcsatolható változatuk is megjelent. Az emberi természet nagyon kíváncsi. Hiányérzetünk van, tehát kreálunk valamit, ami betölti az űrt – ezért vannak feltalálók és fejlődés!

És azért népszerűek a felcsatolható dildók egy leszbikus kapcsolatban, mert visszakapjuk a kezünket! Amíg kézimunkát végzünk, addig nem tudunk annyira közel kerülni a másikhoz, amennyire szeretnénk, néha akaratlanul is fura pozitúrákba kerülünk, és a másik kezünk használhatatlanná válik, mivel általában azon támaszkodunk. A felcsatolhatóssal visszakapjuk a kezeinket, ami több cici-simit jelent, több csípő megragadást és több ölelést. Na ezért használjuk! Minden egyéb elképzelés kuka.

Manapság egyre több heteró pár női tagja is használja, mivel a férfiak nyitottabbakká váltak a prosztata izgatására. De férfiak is felcsatolják, ha merevedési zavaruk van, ha más alakú vagy méretű szerszámmal akarják meglepni partnerüket, vagy ha egyszerre vaginálisan és análisan is örömet akarnak szerezni. Szóval nem csak mi használjuk, és kit érdekel, hogy más mit gondol, amíg ez téged és a partneredet boldoggá tesz?

Végül is a szex olyan, hogy (kölcsönös beleegyezéssel) bárki csinálhatja, akár felcsatolhatóssal, akár nélküle, akár másnak, akár saját magának. Amíg jóleső érzést vált ki, addig minden rendben. Régen a behatolást férfias szerepnek tekintették, a férfiakat pedig agresszívaknak vagy elnyomóknak. De ennek nem kell így lennie, és fiúsnak se kell lenned ahhoz, hogy felcsatolj egy dildót. Rengetegféle és fajta hámot lehet kapni, hozzájuk illő dildóval. Van, akinél csak az ujjak és a nyelv pihentetésére szolgál, és van, ahol a kapcsolat szerves részét képezi – véleményem szerint addig ne vesd el a lehetőséget, amíg ki nem próbáltad.

Rhiannon Kemp-Davies
Rhiannon@thatsthespot.co.uk
@sextoyscardiff

Az eredeti cikk: http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/sexlife-do-all-lesbians-love-strap-ons.aspx

Kertész Lilla fordítása


altszoveg