Programajánlónk a 20. Budapest Pride Fesztiválra

Az idén 20. születésnapját ünneplő Budapest Pride Fesztivál július 3-12. között kerül megrendezésre. Összegyűjtöttük, melyek azok az események, ahol a Labrisszal is találkozhattok.

Július 5-én vasárnap a Pikk Dáma játékesten a kártya és társasjáték szerelmeseit várjuk 18 órától, a Why Not Caféban. Ha van kedved, hozz saját játékot! A Facebook eseményt itt találjátok.

Július 6-án hétfőn egy különleges kiállításmegnyitóra várunk benneteket az Aurórában, 19 órától. Az Én, az önkéntes kampányban 19 önkéntes mondta el, hogy mi az ő ügye, amiért dolgozik, és miért tartja fontosnak az önkénteskedést. A kiállításon a róluk készült portrékkal biztosan, és talán velük személyesen is találkozhattok. További információkat itt találjátok. A kampány a Norvég Civil Alap finanszírozású projektünk része.

Egyesületünk egyik alapító tagja, Takács Mária rendező Eltitkolt évek című dokumentumfilmjét július 6-án hétfőn 18 órától az Átrium Filmszínházban nézhetitek meg. A film 11 leszbikus nő vallomása szocializmusbeli, titokban megélt éveikről: nőkről, szerelemről, családról, rejtőzködésről, előbújásról, találkozóhelyekről, politikáról. A filmhez kapcsolódó Labrisz-könyv 2011-ben, azonos címen jelent meg, megvásárolható a helyszínen, vagy megrendelhető nálunk. Az eseményről infót itt találtok.

Takács Mária legújabb alkotásában, a Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák című filmben négy fiatal meleg srác faggatja az idősebb melegeket arról, milyen volt melegként élni a rendszerváltás előtti Magyarországon. A filmhez kapcsolódó interjúkötet bemutatója július 5-én vasárnap 16 órakor lesz az Uránia mozi kávézójában, a filmet pedig július 6-án hétfőn 20 órától nézhetitek meg az Átrium Filmszínházban.

 Július 10-én pénteken a Labrisz és a Szimpozion Egyesület közös projektjének bemutatása során betekintést nyerhetsz a 15 éves, Háttér-díjas Melegség és megismerés iskolai program módszereibe, tapasztalataiba, és részt vehetsz egy bemutatóórán is, a Labrisz-irodában, 12.30-tól. A Facebook eseményt itt találjátok.

 A Budapest Pride fénypontja a július 11-én, szombaton tartott felvonulás. Akinek van kedve, szívesen látjuk a egyesületünk csapatában, hogy együtt vonuljunk végig a Tabánig! Gyülekező a Nagymező utca és az Andrássy út találkozásánál, 15.30 és 16 óra között. Keressétek a Labrisz-molinót! Bővebb infót itt találsz.

 Régi hagyományunk a Labrisz Piknik, ahol megoszthatod a fesztivál során szerzett élményeidet, tapasztalataidat a természet lágy ölén, július 12-én vasárnap 14 órától. Kellemes délutáni pihenéssel és játékokkal várunk a Holdudvar utáni első nagyréten, a Margitszigeten! Bővebb infót itt találsz.


altszoveg