San Franciscóban járt a Labrisz!

A Labrisz Leszbikus Egyesület is kapott egy panelt az Utazó Archívum (Migrating Archives) nevű kiállításon, mely idén februárban nyílt a San Franciscó-i GLBT History Múzeumban. Az E. G. Crichton médiaművész által kigondolt és összeállított kiállítás azóta a kontinenst átutazva megérkezett a Virginia államban található Richmondba, a Commonwealth Egyetemre, ahonnan a szervezők még sok más helyre is szeretnék elvinni. A kiállítás januárig Virginiában marad, egy későbbi időpontban (feltehetőleg az LMBT Történeti Hónap keretein belül) Budapesten is megtekinthető lehetne.

Az Utazó Archívum elsődleges célja kapcsolatot teremteni olyan szervezetek között, melyek a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok történelmi anyagait őrzik. A meghívottak fotókat és leírásokat küldhettek be történelmi gyűjteményeikből, így a kiállításhoz készült katalógus összesen tizenegy szervezet kollektív portréját mutatja be világszerte. 

A Labrisz panelen Vay Sándor/Saroltáról és az Egyesületről látható egy-egy összeállítás, emellett két videó is megtekinthető, melyeken az „Eltitkolt évek” c. dokumentumfilm trailere és a Szimpozion Egyesület „Meleg szemmel” videósorozatának Labriszról szóló interjúja található.

További információ a kiállításról:

http://art.ucsc.edu/news_events/migrating-archives-lgbt-delegates-other-collections-created-and-directed-professor-eg-cr

http://www.library.vcu.edu/events/migrating-archives/


altszoveg