A 6. LMBT Történeti Hónap megnyitója

Dátum: 2018. február 2. péntek 18:00-20:00
Helszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)
Belépő: --

18:00-18:30: Megnyitó
Kertbeny Károly bibliográfus, fordító, a világ egyik első melegjogi aktivistája 150 évvel ezelőtt, 1868-ban alkotta meg a „homoszexuális” szót, s egy évvel később két pamfletet is közzétett, amelyben a homoszexualitás büntetőjogi üldözése ellen érvelt. Az évforduló kapcsán az LMBT Történeti Hónapot Takács Judit szociológus, az MTA TK Szociológiai Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, Kertbeny egyik nemzetközi szinten ismert kutatója nyitja meg.

18:30-19:30: MÁSkor – MÁSként – MÁSképp
Bácskai Juli Pszichoszínháza bemutatja MÁSkor – MÁSként – MÁSképp című előadását a Háttér Társaság szervezésében, az LMBT Történeti Hónap keretében. Író-pszichológus-szakértő: Bácskai Juli. Főszerepben: Chován Gábor, Fritz Attila. Közbehegedül: Bóna János.

19:30-20:00: 150 éve megnevezve: Kertbeny Károly, az első magyar melegjogi aktivista – kiállításmegnyitó
Ki volt Kertbeny Károly Mária? Osztrák, magyar, vagy mindkettő? Bibliográfus, műfordító, a magyar kultúra népszerűsítője vagy egy Európát beutazó kalandor? Mikor használta először az általa megalkotott „homoszexuális” kifejezést? Mi a melegjogi munkájának jelentősége? Mindezeket bemutatja a Háttér Archívum vándorkiállítása.


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg