Náciknak és pedofiloknak nem jár kegyelem! A Labrisz sajtóközleménye

A Labrisz Leszbikus Egyesület tiltakozását fejezi ki Novák Katalin kegyelmi döntései miatt, és követeli, hogy kérjen bocsánatot az áldozatoktól és aktívan támogassa őket. 
 
A Labrisz Leszbikus Egyesület mélyen felháborítónak tartja, hogy miközben Novák Katalin szemrebbenés nélkül aláírta a „gyermekvédelmi” törvényt, valamint aktívan részt vett az LMBTQ+ emberek és egyedülálló szülők örökbefogadási jogának korlátozásában, ugyanígy szemrebbenés nélkül, indoklás nélkül, kegyelmet adott egy pedofil bűnöző bűntársának, akinek a lelkén sok gyermek lelki és szexuális jólléte, sőt, élete szárad.
 
Semmiféle morális dilemmája nem volt Novák Katalinnak, amikor meghozta ezt a döntést, hogy a végtelenül kiszolgáltatott, tényleges védelmet igénylő, családi támasz nélküli, gondjaira bízott gyerekeket egy életre traumatizáló, kiszolgáltatott helyzetükkel gátlástalanul visszaélő bűnelkövető aktív segédjét felmentette a már eleve nevetségesen enyhe büntetése alól?
 
Milyen fasiszta politizálás az, amikor csak a jómódú, kétszülős, a kormány kirekesztő család-definíciójának megfelelő családokban felnövő gyerekek számítanak, a többszörösen hátrányos helyzetű, végtelenül kiszolgáltatott gyerekek pedig nem? Ezek a gyerekek elképesztő bátorságot mutattak, amikor nyilvánosan felvállalták áldozatiságukat. Novák Katalin szerint ezekkel a gyerekekkel bármit meg lehet tenni, és nem kell érte bűnhődni? Novák Katalin szerint ez az ember alkalmas arra, hogy tovább folytassa "szakmai" munkáját gyermekpszichológusként? Novák Katalin erre konkrétan lehetőséget ad neki? 
 
Az, hogy Novák Katalin aláírta a „gyermekvédelmi” törvényt, a mi szempontunkból azt üzeni, hogy az állam el akarja lehetetleníteni azokat a szervezeteket, amelyek az LMBTQ+ fiatalok elfogadásáért, iskolai és otthoni bántalmazásuk ellen küzdenek. Kegyelmi döntése viszont azt üzeni, hogy szabadon kell engedni az intézményes szexuális bántalmazások elkövetőit vagy azok bűnsegédeit. Ha ezt a két tényt egymás mellé tesszük, az azt jelenti, hogy a magyar állam elnöke támogatja a gyerekek szexuális bántalmazását. 
 
Mondhatnánk, hogy mindezen már nem is csodálkozunk, miután a hazai neonáci mozgalom egyik vezéralakjának is kegyelmet adott Novák Katalin. Nehéz nem látni a trendet ezekben a kormányzat politikáját tükröző döntésekben. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt a pápalátogatásra hivatkozva tette, mikor Ferenc pápa az első olyan katolikus egyházfő, aki kiállt amellett, hogy a gyerekekkel való szexuális visszaélés az egyházon belül nem elfogadható, és meg kell találni a bűnösöket.
 
Követeljük, hogy Novák Katalin vonja vissza döntését, kérjen bocsánatot az érintettektől, és biztosítsa számukra a megfelelő igazságszolgáltatáshoz és pszichés rehabilitáló kezelésekhez való államilag támogatott hozzáférést! Ugyanezt várjuk Varga Judittól, aki ellenjegyezte a döntéseket. Ami pedig Budaházy György szabadon engedését illeti, elvárjuk, hogy az állam és annak elnöke tegye meg a szükséges államigazgatási lépéseket azért, hogy náci eszméket valló szervezetek ne működhessenek legálisan és szabadon Magyarországon, és különösen ne élvezhessék a politikai vezetők támogatását.

altszoveg