Gobbi Hilda filmklub: Hangyaboly

Dátum: 2018. február 3. szombat 18:00-22:00
Helszín: Mika Tivadar mulató, 1075 Budapest, Kazinczy u. 47.
Belépő: Ajánlott adomány: 500 Ft

Hangyaboly (magyar játékfilm, 1971, 95 p.) R. Fábri Zoltán. Fsz. Törőcsik Mari, Vass Éva, Pap Éva

A Gobbi Hilda filmklub februári vetítése a 6. LMBT Történeti Hónap programsorozatához kapcsolódik.

2018-ban emlékezünk Kaffka Margit halálának 100. évfordulójára. Ehhez kapcsolódva vetítjük le Kaffka 1917-ben megjelent kisregényének 1971-ben készült filmváltozatát, Fábri Zoltán mára már klasszikus alkotását.

A főnökasszony haldoklik, s a zárda lakói a közelgő választásra készülve két pártra szakadnak. A fiatalabb nővérek, élükön Virginiával, változtatni akarnak az évszázados merev dogmákon, modern iskolát és tudományt, fürdőszobát és szabadabb szellemet szeretnének. Jelöltjük a világi egyetemet is végzett Magdolna nővér. A növendékek is lázonganak a vasfegyelem ellen, ám Magdolna kivonja magát a harcból, mert taszítja Virginia iránta érzett vonzalma, zavarják győzelemre törő eszközei.

Az apácazárdában játszódó film az első olyan magyar játékfilm, amelyben bár érintőlegesen, de megjelenik a leszbikusság témája. A vetítés után Papp Évával, a film egyik szereplőjével és Demeter Évával beszélgetünk.

A vetítésen ajánlott adományt, 500Ft-ot gyűjtünk, melyet az egyesület tevékenységeire fordítunk.


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg