Gobbi Hilda filmklub: Mondd el a méheknek

Dátum: 2019. szeptember 7. szombat, 18:00-22:00
Helszín: Közkincs Könyvtár, 1088 Budapest, Rákóczi út 11., 1. em., kapucsengő: 125.
Belépő: 1000 Ft ajánlott adomány

A Gobbi Hilda Filmklub 13. évadjának első, szeptemberi filmje kapcsán a gyűlöletbeszédről, annak társadalmi hatásairól beszélgetünk. Valamint arról, mi mit tehetünk ellene.
 
Mondd el a méheknek (Tell it to the bees)
Brit romantikus filmdráma, 2018. R.: Annabel Jankel, fsz.: Anna Paquin és Hollyday Grainer. 1 óra 48 perc, magyar felirattal
1950 környékén járunk, Lydia a fiával egy kisvárosban él, A férje elhagyta, a bérleti díjat nem tudja fizetni, az életük nem sok jóval kecsegtet. Jane fiatal lányként hagyta el a várost, hogy apja halála után orvosként térjen vissza, és átvegye a praxisát. Jane befogadja Lydiát, és a két nő között szerelem szövődik, amit a vaskalapos város nem néz jó szemmel.
 
A vetítés után Dombos Tamással és Barna Ildikóval beszélgetünk.
 

Dombos Tamás, a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának munkatársa, az MTA-ELTE Lendület SPECTRA (A gyűlölet-bűncselekmények elleni büntetőjogi küzdelem és a kisebbségvédelem társadalmi feltételei) Kutatócsoportjának tagja.

Barna Ildikó szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának habilitált egytemi docense, a Társadalomkutatások Módszertana Tanszék vezetője. Kutatási témái többek között: antiszemitizmus, xenofóbia, gyűlöletbeszéd és gyűlöletcselekmények. Kutatási érdekődése az utóbbi időben fordult az online gyűlöletbeszéd automatizált szövegelemzéssel történő vizsgálata felé, amelyet a Research Center for Computational Social Science kutatócsoport keretében végez (https://rc2s2.eu). Tagja az MTA-ELTE Lendület SPECTRA (Social prerequisites for the effective fight against bias-motivated crimes through criminal law and minority rights protection) Kutatócsoportjának.

 
 
Image may contain: 3 people, people standing

 


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg