Gobbi Hilda filmklub: Csajok a bárból

Dátum: 2020. január 4. 18:00-21:30
Helszín: Közkincs Könyvtár, 1088 Budapest, Rákóczi út 11., 1. em., kapucsengő: 125.
Belépő: 1000 Ft ajánlott adomány

Csajok a bárból (Bar Girls)

Amerikai romantikus vígjáték, 1994, 93 p. Rendező: Marita Giovanni. Főszereplők: Nancy Allison Wolfe, Liza D'Agostino, Camila Griggs

 

Mióta vége a Vis Major, a Bárcsak Bár és a Pepita Ofélia meg az Eklektika Kávézó működésének, mindannyian sajnáljuk, hogy nincs Pesten leszbikus vagy leszbikusbarát bár. Persze sok olyan bár van, amelyek mindenféle barátok, így a leszbikusoké is, de most olyanra gondolunk, ahol vagy a tulaj vagy a bárpultos vállaltan leszbikus identitású, és emiatt mi szerettünk oda járni.

Bárban ismeretlen csajt felszedni "speciális" műfaj, nem mindenki képes rá, de persze nem is mindenkit izgat ez ...  

A "Csajok a bárból" a ‘90-es évek LMBT hullámában megjelent filmek egyike, Lauran Hoffman azonos című, színpadra írt művének televíziós adaptációja. A film leszbikus nők életét követi nyomon, ahogy a helyi bárban keresik a szerelmet. Loretta és Rachel azt hiszi, meg is találta, de az élet sosem ilyen egyszerű.

A film kapcsán a bárban való ismerkedésről, az egykori leszbikusbarát helyekről és a pesti életből hiányzó leszbikus bárokról beszélgetünk. És szilveszter után négy nappal az alkohol témát is érintjük persze.

A filmklubban 1000 Ft adományt gyűjtünk, melyet a helybérletre és a  Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.

Itt regisztrálhattok: info@labrisz.hu

 

 


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg