„Hisz szárnya volt” – Czóbel Minka titokzatos alakja az irodalomban és az anarcsi kúriában

Dátum: 2022. március 2. szerda, 19:00-21:00
Helszín: online
Belépő: --

Ki volt Czóbel Minka? Hogyan kapcsolódik az LMBT történeti hónap tematikájához? Miért hullott ki szinte teljesen az irodalmi kánonból? Mi volt vele a baj? Rosszul írt? Egyik versében azt írta: „Légy bűnös, vétkes, szennyes, gyönge, Csak ne erősebb, csak ne más.” Miben állt ez a másság? Miért zsúfolta tele költeményeit fura nőalakokkal, boszorkányokkal, apácákkal? Miért égetnek el valakit azért, mert szárnya volt? 
 
Ezeket a kérdéseket boncolgatjuk a Czóbel Minka íróról, költőről szóló beszélgetésen Kapus Erika irodalmárral és Dittera-Balogh Andrea (FreeThinker) kultúrakutatóval. Minden érdeklődőt szívesen látunk, aki olvasott tőle valamit, azért jöjjön el, aki pedig semmit, az azért – számukra is érdekességeket tartogathat a magyar irodalom e titokzatos alakja.
 
 
Az esemény a Labrisz Egyesület közreműködésével az LMBT Történeti Hónap programsorozat része, amely az LMBT emberek történelemben való jelenlétét kívánja megmutatni, a magyar és külföldi LMBT múltról és a kisebbség tagjai által létrehozott értékekről szól, ugyanakkor fontos szerepe van az LMBT közösség építésében is.
 

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg