Kiállítás látogatás

Dátum: 2018. augusztus 12. vasárnap, 15:30-18:00
Helszín: Capa Központ (1065 Budapest, Nagymező u. 8.), Mai Manó Ház (1065 Budapest, Nagymező u. 20.)
Belépő: 1500 Ft

Augusztus 12. vasárnap délután fél négykor találkozzunk a Capa központ Nagymező utcából, egy kis kávézóból nyíló termében a Hemző-díjas Pályi Zsófia kiállításán. A főbejárattól a Király utca felé 3 kapuval, de ki is írták. Ez "Tranzitország" címmel kicsike kiállítás menekültekről, ill. arról, hogy továbbállnak. 8 nagy kép, 5 kisebb kép némi szöveg. Aug. 19-ig van nyitva, naponta 11-19 óráig. Ingyenes.

Innen átmegyünk a Mai Manó Házba, ami szintén a Nagymezőben van, az Andrássy út után.
Itt a félemeleti könyvesboltban van a "Boi: egy vándor éneke" c. kiállítás, egy izraeli transzsszexuális férfi önarcképeiből. Kicsike kiállítás, a boltnak a bejárattól számított jobb felső, az utca felőli sarkából indul. Ott van kitéve a projekthez tartozó nagy fotókönyv is, érdemes átlapozni. A Boi" szó eredete számomra nem derült ki. Egy kis katalógust is árulnak 1000 Ft-ért. A kiállításról: http://maimano.hu/claudia-kussel-megnyitobeszede-a-boi-egy-vandor-eneke-cimu-kiallitason/ Aug 16-ig van nyitva, hétfő kivételével naponta 12-19 óráig, ingyenes.

Az I. emeleten és a II. emeleten Dana Lixenberg nagy kiállítása egy Los Angeles-i, feketék lakta szociális telepről. Fekete-fehér képek, 4x5 inch-es síkfilmre készültek. A II. emeleten, ahol igen nagy a meleg, kiállítottak kontakt másolatokat is az anyagból, plusz 2 videót is vetítenek, plusz lapozható albumot is kitettek. Az I. emeleten rendesen hideg van, aki érzékeny a klímára, hozzon valami ruhaneműt a hideg ellen. Az anyagot a holland fotográfusnő 29 évesen kezdte el készíteni és 22 éven át, 2015-ig csinálta, vissza-visszajárva. Kezdetben -- bevallottan -- nem ismerte jól a technikát. Nagyjából időrendi a sorrend, a II. emeleten vannak a jobb, későbbi képek. Ez a kiállítás is aug 16-ig van nyitva, hétfő kivételével naponta 12-19 óráig, 1500 Ft a jegy.

Örülök, ha bejelentkeztek a szabo.judit33@gmail.com postámon, de bejelentkezés nélkül is szívesen veszem a csatlakozókat.
Szabó Judit
Közgazdász, fotográfus


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg