Kiállítás látogatás

Dátum: 2018. szeptember 30. vasárnap, 11:00-13:00
Helszín: Capa Központ (1065 Budapest, Nagymező u. 8.)
Belépő: 1500 Ft

Szeptember 30-án, vasárnap délelőtt 11-kor találkozzunk a Capa központ pénztáránál! Három kiállítás is nézhető ott.
A Project teremben Fabricius Anna „Mandarin nő” c. nagyméretű, színes, plakátszerű képei, tusrajzai, plusz egy rövid videó performansza. A helyszín: Sanghai.
Beljebb kerülve a múzeumban a Hemző Károly-díjat nyert fiatal (35 év alatti) magyar fotográfusok és a díj finalistáinak kiállítása található az elmúlt öt évből, „Pillantás a mába” címmel. Többnyire színes, dokumentarista fotók, válogatottan jó fotográfusoktól. (A Hemző-díj nem nyílt pályázat, hanem meghívásos.) A fiatal fotósok munkái mellett Hemző Károly legizgalmasabb képei is megtekinthetők a „Pillantás a mába” kiállításon.

A fő kiállítótérben az amerikai Garry Winogrand (1928–1984) fekete-fehér pillanatképeit láthatjuk, „Women are Beatiful” (Gyönyörűek a nők) címmel. Idézet az ismertetőből: „Garry Winogrand, „az utcai fényképészet úttörője” gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, s benne a Nőt. A feminizmus második hullámának idején és a szexuális forradalom korában Winogrand lencséjén keresztül a mindennapok világában – uszodában, partikon, az utcán – mutatkozik meg az élettel teli, magabiztos, boldog, szabad, lázadó és szép nő alakja.”
A meghívóhoz csatolva Winogrand képét láthatjátok.

A Capa központ belépődíja1500 Ft, a diák és a nyugdíjas 800 Ft. (Fabricius Anna kiállítása ingyenesen is megtekinthető a Project teremben.)
Örülök, ha bejelentkeztek a szabo.judit33@gmail.com postámon, de bejelentkezés nélkül is szívesen veszem a csatlakozókat.
További részletek a kiállításokról: https://capacenter.hu/kiallitasok/

Szabó Judit
közgazdász, fotográfus


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg