Leszbikus aktivizmus a (poszt)jugoszláv térben

Dátum: 2019. február 25. hétfő, 17:30-19:00
Helszín: Közép-európai Egyetem, (1051 Budapest, Nádor u. 15.) Tiered-terem (103)
Belépő:

Lesbian Activism in the (Post-)Yugoslav Space. Roundtable and Book Launch (in English)

This book intertwines academic and activist voices to engage with more than three decades of lesbian activism in the Yugoslav space. The contributions uncover lesbian initiatives and the fundamental role that lesbian alliances have played in articulating a feminist response to the upsurge of nationalism, violence against women, and lesbophobia and homophobia in all of the post-Yugoslav states. Participants: Bojan Bilić co-editor, Maja Pan post-Yugoslav feminist queer lesbian activist, Dorottya Rédai lesbian activist (Labrisz)

Leszbikus aktivizmus a (poszt)jugoszláv térben. Kerekasztal és könyvbemutató (angol nyelven)

A kötet az akadémiai és aktivista hangok összekapcsolásával mutatja be a jugoszláv leszbikus aktivizmus több mint 30 évét. Feltárja a leszbikus kezdeményezéseket és azt az alapvető szerepet, amit a leszbikus szövetségek játszottak a nacionalizmus, a nők elleni erőszak, valamint a leszbo- és homofóbia előtörésére adott feminista válaszban a poszt-jugoszláv államokban. Résztvevők: Bojan Bilić társszerkesztő, Maja Pan poszt-jugoszláv feminista, queer leszbikus aktivista, Rédai Dorottya leszbikus aktivista, (Labrisz)


Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg