(Közkincs Könyvtár, 1088 Budapest, Rákóczi út 11., 1. em. 125-ös kapucsengő)

2016. szeptember 16.
Leszbikus párkapcsolatok 1.

A májusi bevezető alkalom után a szeptemberi Labrisz-esten belekezdünk a párkapcsolatok szerteágazó témájának boncolgatásába. Először arról fogunk beszélgetni, hogy kinek mit jelent a párkapcsolat. Monogámia, poliamória, nyitott kapcsolat, szexbarátság. Randitippek. Hogyan ismerkedünk? Mit érzünk, ha vonzódunk, mit érzünk, ha szerelmesek vagyunk? Honnan tudjuk, hogy a másik is vonzódik hozzánk? Mikor és hogyan beszéljünk arról, hogy ki milyen kapcsolatot szeretne? Mi van, ha nem ugyanolyat? Mikortól tekintjük a kapcsolatunkat párkapcsolatnak? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, „szakértők” nélkül. 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1818742445021071/

2016. október 14.
Leszbikus párkapcsolatok 2.

Októberben folytatjuk a párkapcsolat témájú beszélgetés-sorozatunkat. Az ismerkedés témájának, a párkapcsolat jelentésének és típusainak boncolgatása után tovább beszélgetünk magukról a párkapcsolatokról. Milyen szakaszai vannak egy párkapcsolatnak? Melyikben hogyan töltünk együtt időt a partnerünkkel? Mennyi időt töltünk együtt? Sülve-főve vagy megtartva az egyedül töltött idők egy részét? Együtt lakjunk vagy külön? Mikor költözzünk össze? Milyen igényeink vannak, ha együtt lakunk? Mi van, ha nem ketten lakunk egy lakásban? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, "szakértők" nélkül. 
Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

2016. november 18.
Leszbikus párkapcsolatok 3.

A novemberi Labrisz-esten felforrósodik a levegő. Párkapcsolati sorozatunkban a szexről beszélgetünk. Mennyire fontos a szex egy kapcsolatban? Tényleg van leszbikus ágyhalál? Hogyan tartható fenn a szenvedély egy hosszútávú kapcsolatban? Mik okozhatnak nehézséget? Mit tehetünk a szexuális bántalmazás lenyomataival? Hogyan gyógyulhatunk, segíthetjük partnerünket a gyógyulásban? Mit jelent a hűség, hol vannak a határai? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, "szakértők" nélkül. A beszélgetés csak nők számára nyitott.

2016. december 16.
Télanyó

Hagyományos év végi Labrisz-est ajándékozással, Cilin-Télanyóval és Krampusszal. Hozz egy kis ajándékot Télanyó zsákjába, és hazavihetsz egy másikat! Ünnepeljünk, és töltsük együtt az év utolsó Labrisz-estjét! Amíg várunk a távoli Amazóniából érkező Télanyóra, eszünk, iszunk, beszélgetünk, játszunk, táncolunk. Hozzatok harapni- és innivalót! Ajánlott hozzájárulás a költségekhez: 300 Ft.

2017. január 20.
Leszbikus párkapcsolatok 4.

Nem vagyunk egyformák. A januári Labrisz-esten ennek párkapcsolati következményeit boncolgatjuk. Milyen különbségek tehetnek jót egy kapcsolatnak, és mik azok, amik megnehezíthetik? Mi van akkor, ha különbözünk a munkánk jellege, az anyagi helyzetünk vagy az időbeosztásunk tekintetében? Ha más a bioritmusunk? Ha nagy köztünk a korkülönbség? Ha különböző mértékig vállaljuk fel a leszbikusságunkat? Mi a helyzet, ha egyikünk aktivista, a másik nem? Ha egyikünk vallásos, a másik nem? Ha különböző a világnézetünk? Ha egyikünknek tartós betegsége vagy fogyatékossága van? Milyen hatással lehet a kapcsolatra a szexizmus, rasszizmus, heteroszexizmus vagy egyéb kirekesztő attitűdök? Hogyan kezeljük a köztünk lévő különbségeket? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, "szakértők" nélkül.

2017. február 17.
Leszbikus párkapcsolatok 5.

Az előző alkalommal a kapcsolatban felmerülő különbözőségekről beszélgettünk. A februári Labrisz-esten néhány konkrét technikát szeretnénk bemutatni a konfliktusok kezelésére, melyeket ki is próbálhattok. Byron Katie és Hendrix Harville módszereit gyakorolhatjátok majd, és remélhetőleg hasznos új béketeremtő készségekkel tértek haza.

2017. március 17.
Leszbikus párkapcsolatok 6.

A márciusi Labrisz-esten a család témáját járjuk körbe.
Mi számunkra az ideális család? Milyen családra vágyunk? Milyen a viszonyunk a családunkkal, amiben felnőttünk? Hogyan viszonyul a családunk a leszbikusságunkhoz, a partnerünkhöz?
Milyen az LMBTQ családokat érintő magyar szabályozás? Szeretnénk-e gyereket? Miért, miért nem? Milyen formái vannak a gyerekvállalásnak leszbikus párkapcsolatban?

2017. április 21.
Leszbikus párkapcsolatok 7.

Az áprilisi Labrisz-esten a szakítás, válás, újrakezdés témáját járjuk körbe. Mikor van itt a szakítás ideje? Lehet-e „szépen” szakítani? Milyen praktikáid vannak a szakítás utáni szívfájdalom gyógyítására? Kutyaharapást szőrével, avagy fontos-e szünetet tartani kapcsolatok között? Lehet-e tanulni a nem működő párkapcsolatokból? Mik a kritériumaid új partner keresésekor? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, "szakértők" nélkül.

2017. május 19.
Leszbikus párkapcsolatok 8.

A májusi Labrisz-esten az áprilisi est résztvevői által javasolt témák egyike kerül terítékre. Hűség – hűtlenség – szabadság – határok – féltékenység – birtoklás. Hol vannak a szabadság határai a kapcsolatban? Hogyan, hova tesszük ki személyes határainkat? Miről szól a féltékenység? Miért fáj, ha megcsalnak? Gyógyítható-e a bizalmon esett csorba?

2017. június 16.

Leszbikus párkapcsolatok 9.

A júniusi Labrisz-esten az állatokról fogunk beszélgetni. Szempont lehet-e a párválasztásban az állattartás? Mi van, ha a szerelmednek kutyája van, de te félsz a kutyáktól? Ha macskád van, de új partnered macskaszőrallergiás? Ha a párod kutyája féltékeny rád? Ha nem egyeznek a nézeteitek arról, hogyan kell bánni házi kedvenceinkkel? Igaz-e, hogy a kutya olyan, mint a gyerek? Befolyásolja-e a kapcsolatot a közösen vállalt háziállat? Mi lesz válás után a közösen vállalt állatokkal? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, „szakértők” nélkül.
Ez lesz az évad utolsó Labrisz-estje, júliusban és augusztusban nyári szünetet tartunk. Ezért miután kimerítettük a témát, kötetlen beszélgetős buliba csapunk át.
Ajánlott adomány: 500 Ft

Adományozás

Támogasd Magyarország első leszbikus szervezetét!

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Labrisz-könyvek

Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg