Programnaptár

Digitális archívum workshop

2017. június 23. péntek, 17:00-20:00

Orla Egan megosztja a corki LMBT Digitális Archívum megalkotásával kapcsolatos tapasztalatait. http://corklgbtarchive.com/ Orla olyan modellt támogat a digitális archívumok létrehozásához, amely kis költségigényű, nem igényel magas szintű technikai tudást, és így különösen hasznos a közösségi digitális archívumok számára. Ezt a modellt osztja meg a workshop résztvevőivel, és elmagyarázza az ehhez kapcsolódó eszközöket és folyamatokat. A résztvevők ezután a Labrisz digitális archívumának létrehozásán fognak dolgozni, néhány tételt hozzáadva a megfelelő metaadatokkal, és elkészítenek néhány bemutatható elemet.

A program angol nyelvű.

A részvételhez regisztráció szükséges: labrisz@labrisz.hu

 

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 9.

2017.06.16. péntek 19:00-22.00

A júniusi Labrisz-esten az állatokról fogunk beszélgetni. Szempont lehet-e a párválasztásban az állattartás? Mi van, ha a szerelmednek kutyája van, de te félsz a kutyáktól? Ha macskád van, de új partnered macskaszőrallergiás? Ha a párod kutyája féltékeny rád? Ha nem egyeznek a nézeteitek arról, hogyan kell bánni házi kedvenceinkkel? Igaz-e, hogy a kutya olyan, mint a gyerek? Befolyásolja-e a kapcsolatot a közösen vállalt háziállat? Mi lesz válás után a közösen vállalt állatokkal? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt, saját tapasztalatok megosztásával, „szakértők” nélkül.

Ez lesz az évad utolsó Labrisz-estje, júliusban és augusztusban nyári szünetet tartunk. Ezért miután kimerítettük a témát, kötetlen beszélgetős buliba csapunk át.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

tovább »

Labrisz Piknik

2017.07.09. vasárnap 14:00-19.00

Már Labrisz-hagyomány, hogy a felvonulás és buli utáni napon elterülünk lazulni a réten egy termetes fa árnyékába. Hozzatok jókedvet, vidámságot, enni-inni finomságot, pokrócot, játékot, labdát, kutyát, díszítésnek szivárványos cuccokat, zászlót! Beszélgessünk, játsszunk, lazuljunk együtt! A margitszigeti Holdudvar utáni első nagy réten keresd a Szivárványt!

tovább »

LMBQAI a T-vel

2017.07.03. vasárnap 15:00-18:00

Beszélgetés a transzokhoz, transzközösséghez kapcsolódó kérdésekről a hazai LMBTQIA közösség tagjaival

Terf? Inkluzív? Transzfób? Ezekről a fogalmakról és az ezekhez kapcsolódó kérdésekről zajlik a vita a hazai LMBTQIA és feminista közösségekben már bő egy éve. Indulatokkal, észérvekkel, érzékenyítéssel, jó szándékú felvilágosítással, de eddig jellemzően internetes felületeken, egymás mellett sokszor elbeszélve. A beszélgetésen a hazai LMBTQIA szervezetek képviselőivel és a közösség tagjaival beszélgetünk közös tereinkről, a közösségen belüli vita és kommunikáció stílusáról. A program célja az elmúlt egy évben az LMBTQIA közösségben kialakult feszült helyzet értelmezése, átbeszélése, közös vitakultúra kialakítása, a másik véleményének ha nem is elfogadása, de indulatmentes meghallgatása.
 
Az esemény regisztrációhoz kötött, maximális létszám 30 fő. Regisztráció: info@labrisz.hu

tovább »

Pikk Dáma

2017.06.11. vasárnap 18:00-22.00

Közkívánatra! Ne induljunk neki a nyárnak, a fesztiválszezonnak Pikk Dáma nélkül! Gyertek játszani június 11-én vasárnap 18 és 22 között a már bevált és megszeretett helyre, a Gastro Bistróba! A megszokott kártyapaklik és táblás játékok mellett újra "libázhatunk" is -- biztosan emlékeztek a Történeti Hónapon játszott középkori Libajátékra, aminek modern kivitelét Botanika elhozza. És a múltkori saját készítésű trollos játék is nagyon érdekes volt, jöhetnek még ilyenek a változatosság kedvéért.
Meleg hangulat (no meg ventilátorok a hűsítésre), hideg sör és limonádé, finomságok az új étlapról, és természetesen a kihagyhatatlan vonzó hölgytársaság vár minden játszani, beszélgetni vágyó LBT "külföldi ügynököt".
Botanika és Kymi játékmesterek

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 8.

2017. május 19. (péntek), 19:00 - 22:00

A májusi Labrisz-esten az áprilisi est résztvevői által javasolt témák egyike kerül terítékre.

tovább »

Carol

2017.05.05. 18:00

Carol (feliratos, angol-amerikai romantikus dráma, 2015. 118 p.)

Rendező: Todd Haynes. Főszereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara.

A Carol az elmúlt évek nagysikerű, ugyanakkor megosztó leszbikus témájú könyve (Patricia Highsmith tollából) és filmje.

tovább »

Pikk Dáma játékest

2017.04.30. 18:00-22:00

Pikk Dáma játékest

2017.04.30. 18:00-22:00

Gastro Bistro Budapest,

Belgrád rakpart 18., Budapest, 1056

 

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg