Programnaptár

Labrisz-est: Télanyó

Labrisz-est: Télanyó

2017. december 15. péntek, 19:00-23:00

Decemberben, ahogy szoktuk, nem szokásos Labrisz estet tartunk, hanem Télanyó bulit. Idén kicsit másképp, mert a Télanyónak a szatinai leszbikus kolónián lesz jelenése aznap este. De azért mi jöjjünk össze, szakadjunk ki a decemberi hajtásból, vásárlásból, céges bulizásból, teremtsünk magunknak egy estére egy békés szigetet! Hozzatok magatokkal egy kedves történetet az életetekből, meséljünk egymásnak. No meg batyuzzuk össze a finom falatokat és kortyolnivalót. Aztán kedvünkre mulatozhatunk még – csak azért nem kivilágos virradatig, mert tél lévén későn van a korán. A Labrisz házigazdái igény szerint virgácsolást vállalnak.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. december 10. vasárnap 18:00-22:00

Lányok, asszonyok, az LBTQIA... betűk képviselői, gyertek játszani a Pikk Dámával december 10-én vasárnap este 18:00 és 22:00 között a szokott helyre, a Why Not Bistróba! Senkit ne tartson vissza a kinti zimankó, benn vár a jó társaság és a játékok, a forralt bor, a forró csoki meg egyéb finomságok. Vegyetek fel valami pirosat -- egy kis utó-mikulásozáshoz.

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A rém

Gobbi Hilda filmklub: A rém

2017. december 2. szombat, 18:00-21:00

A rém (szinkronizált amerikai-német életrajzi dráma, 2003, 105 p.)

Rendező: Patty Jenkins. Főszereplők: Charlize Theron, Christina Ricci

A megtörtént eseményeket feldolgozó, Golden Globe-ot is nyert film Aileen Wuornos, az Egyesült Államok első női sorozatgyilkosának történetét mutatja be. Wuornos kegyetlen gyermekkorának következményeként tizenhároméves korára prostituált lesz. Floridában "országúti prostiként" keresi a kenyerét, kuncsaftjai zömét kamionosok teszik ki. Egy bárban összeismerkedik Selbyvel, szerelmes lesz. Amikor egyik vendégével elfajulnak a dolgok, önvédelemből lelövi a férfit, s ezzel gyilkosságok tragikus sorozata veszi kezdetét. Két éven belül hét férfit öl meg, elmondása szerint mindannyiukat önvédelemből. Végül hat gyilkosságot ismer be, melyért a bíróság halálra ítéli.

A vetítés után Szigeti Vera pszichológussal, a NANE önkéntesével beszélgetünk.

A filmet a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen programsorozathoz kapcsolódva mutatjuk be.

A filmklubban 500 Ft adományt gyűjtünk, amit az egyesület tevékenységére fordítunk.

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 12. Párkapcsolat és erőszak

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 12. Párkapcsolat és erőszak

2017. november 24. péntek, 19:00-22:00

Novemberben a leszbikus párkapcsolati erőszak témáját járjuk körül Turai Katalin Ráhel szociológus segítségével. Beszélgetünk arról, hogyan jelenhet meg a hatalom a leszbikus párkapcsolatokban. Milyen jelei vannak, ha az egyik fél hatalmat gyakorol a másik fölött? Mikor beszélhetünk bántalmazásról? Miben más egy egyenlőtlen kapcsolat nők között, mint heteroszexuális kapcsolatokban? Milyen formákban jelenhet meg a bántalmazás, és mit tehetünk ellene, akár érintettként, akár barátként?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.

Az e havi Labrisz-esttel csatlakozunk a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen kampányhoz.

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. november 19. vasárnap 18:00-22:00

Ebben a hónapban sem maradunk játékest nélkül! Gyertek Pikk Dámázni most vasárnap a szokott helyre, a Why Not Bistróba a szokott időben, délután 6-tól este 10-ig. Hozzatok magatokkal bátran új játékostársakat és új játékokat is.
Az évzáró játékestet december 10-én tartjuk, véssétek be a program-naptáratokba!
 
Botanika és Kymi 
játékmesterNők

 

tovább »

Szülinap a LIFT-ben! 18 éves a Labrisz

Szülinap a LIFT-ben! 18 éves a Labrisz

2017. november 11. szombat, 17:00-23:00

Labrisz-hagyomány, hogy ősszel megnyomjuk a hívógombot a leszbikus kulturális közösségi felvonón, és új szintet ér el a LIFT, vagyis a Leszbikus Identitások Fesztiválja. A hagyományt tartjuk, viszont ez alkalommal a szintlépés picit másképp fog történni. Pánikra semmi ok, a LIFT nem rekedt meg és nem is állt le, hiszen még nagyon sok izgalmas és tartalmas emelet vár rá együtt Veletek. De most számos okunk van rá, hogy egy kis ünnepi színt csempésszünk a megállók közé, egyesületi szinten.

18 éves a Labrisz Leszbikus Egyesület! A nagykorúvá válás küszöbét átlépve idén közös ünneplésre hívunk benneteket. De nem magunkat ünnepeljük! Ünnepeljük a közösséget, a veletek közösen eltöltött időt, aközös élményeket, az eddig elért eredményeket. Izgalmasan nosztalgiázunk majd, felidézve az elmúlt 18 évet. Kicsit újra átélve, újraélve, de nem a múltban elmerülve, csupán emlékeket merítve, melyek a jelenünk fontos momentumai is.

Helyszínként a Szentkirályi táncterme szolgál majd. Töltsük meg színültig, és töltsünk el együtt egy inspiráló késő délutánt, mely aztán házibuli hangulatú ünneplésbe csap majd át! 
A köszöntők előtt zenél Nia, aki már két korábbi LIFT-en is ráhangolt bennünket az eseményre, és az est folyamán fellép a forradalmi Pink Csikk is!
Természetesen egy szülinap nem múlhat el torta és ünnepi koccintás nélkül!

Az esemény nyitott mindenki számára, aki szeretne együtt ünnepelni velünk.
Hozzatok magatokkal kedvetekre inni- és harapnivalót, no meg persze jókedvet, vidámságot!

Reméljük, hogy az idei 'Szülinap a LIFT-ben!' minden beszállója valódi és maradandó közösségi élményekkel gazdagodik. Lépjetek be bátran, hisz tudjátok: nem para, ha bent ragadtok.

Innen emelkedünk tovább!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/283960445428383

Facebook-oldalunkon külön albumban Labrisz-pillanatképeket idézünk az elmúlt 18 évből. Az albumot napról-napra bővítjük, mindig egy-egy évvel korábbi emlékképeket hozzáadva. Így az utolsó nap fotói a Labrisz első napjait idézik majd fel. Szemezgessetek kedvetekre az emlékekből!

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

2017. november 4. szombat 18:00

A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face 
(R: Alice Wu, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 2004, 91 p.)

Wil, a sikeres sebésznő magánéleti problémákkal küzdk, míg nem találkozik egy gyönyörű lánnyal, a táncos Viviennel, aki felkavarja az egész életét. Alighogy megismerkednek, Vivien kap egy nagyon jó ajánlatot -- csak egy gond van vele, hogy a repülőjegye Párizsba szól. Wil egy kis "apósi" rábeszélés után félreáll a lány tánckarrierje elől, és szakít vele.Közben odaköltözik Wilhez homofób mamája is, aki terhes, és lefoglalja lánya mindennapjait. Végül az egész történet átcsap tündérmesébe.
 
A vetítés után Vida Katalin pszichológussal beszélgetünk.
 
https://www.mafab.hu/static/2014/267/09/28076_10.jpg

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. október 29. vasárnap 18:00-22:00

Októberben sem maradunk játékest nélkül! Gyertek Pikk Dámázni a szokott helyre, a Why Not Bistróba, a szokott időben. Hozzatok magatokkal bátran újdonságokat is, mert játszani jó, és a változatosság gyönyörködtet. No meg szeretettel várjuk az új játékostársakat is!

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

2017. október 20. péntek 19-22h

Függőségeinknek sok arca van; olyan is van, amelyik kevésbé látványos, viszont tud nagyon romboló lenni. Szenvedélynek is szokták nevezni a függőséget, pedig a szó önmagában sem nem pozitív, sem nem negatív. Az októberi Labrisz-esten Fehér Melinda szociális munkással beszélgetünk a kémiai szerek használatáról és az ezekhez kapcsolódó magatartási formákról, amelyek eltérő megítélés alá eshetnek különböző társadalmi rendszerekben. Beszélgetünk a társfüggőségről is, melynek felismerése nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egészséges kötődéseket tudjunk kialakítani, így arról is szó lesz, hogy milyen kóros minták fedezhetőek fel egy kapcsolatban. A szer- és viselkedési függőség közös tulajdonságait áttekintve képet kaphatunk arról, mennyire árnyaltan szabad csak ehhez a témához hozzányúlni, hiszen a bélyegek sok esetben még nagyobb elszigeteltséghez vezethetnek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

tovább »

Labrisz-túra újratöltve!

Labrisz-túra újratöltve!

2017. október 15. vasárnap

Ismételten túrára hívunk benneteket, egy remélhetőleg csapadékmentesebb héten.

Az új dátum: október 15-e (vasárnap). A túrára ugyanazok a tudnivalók vonatkoznak, azaz átlagosan sportos kondícióval teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a mozogjatokvelunk@gmail.com e-mailre írjon. A részleteket is levélben küldjük el a túra hetében.
Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha hoznátok magatokkal másvalakit is, az e-mailben az illető nevét is írjátok meg. Köszi.

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg