Programnaptár

Kiállítás látogatás

2018. augusztus 12. vasárnap, 15:30-18:00

Augusztus 12. vasárnap délután fél négykor találkozzunk a Capa központ Nagymező utcából, egy kis kávézóból nyíló termében a Hemző-díjas Pályi Zsófia kiállításán. A főbejárattól a Király utca felé 3 kapuval, de ki is írták. Ez "Tranzitország" címmel kicsike kiállítás menekültekről, ill. arról, hogy továbbállnak. 8 nagy kép, 5 kisebb kép némi szöveg. Aug. 19-ig van nyitva, naponta 11-19 óráig. Ingyenes.

Innen átmegyünk a Mai Manó Házba, ami szintén a Nagymezőben van, az Andrássy út után.
Itt a félemeleti könyvesboltban van a "Boi: egy vándor éneke" c. kiállítás, egy izraeli transzsszexuális férfi önarcképeiből. Kicsike kiállítás, a boltnak a bejárattól számított jobb felső, az utca felőli sarkából indul. Ott van kitéve a projekthez tartozó nagy fotókönyv is, érdemes átlapozni. A Boi" szó eredete számomra nem derült ki. Egy kis katalógust is árulnak 1000 Ft-ért. A kiállításról: http://maimano.hu/claudia-kussel-megnyitobeszede-a-boi-egy-vandor-eneke-cimu-kiallitason/ Aug 16-ig van nyitva, hétfő kivételével naponta 12-19 óráig, ingyenes.

Az I. emeleten és a II. emeleten Dana Lixenberg nagy kiállítása egy Los Angeles-i, feketék lakta szociális telepről. Fekete-fehér képek, 4x5 inch-es síkfilmre készültek. A II. emeleten, ahol igen nagy a meleg, kiállítottak kontakt másolatokat is az anyagból, plusz 2 videót is vetítenek, plusz lapozható albumot is kitettek. Az I. emeleten rendesen hideg van, aki érzékeny a klímára, hozzon valami ruhaneműt a hideg ellen. Az anyagot a holland fotográfusnő 29 évesen kezdte el készíteni és 22 éven át, 2015-ig csinálta, vissza-visszajárva. Kezdetben -- bevallottan -- nem ismerte jól a technikát. Nagyjából időrendi a sorrend, a II. emeleten vannak a jobb, későbbi képek. Ez a kiállítás is aug 16-ig van nyitva, hétfő kivételével naponta 12-19 óráig, 1500 Ft a jegy.

Örülök, ha bejelentkeztek a szabo.judit33@gmail.com postámon, de bejelentkezés nélkül is szívesen veszem a csatlakozókat.
Szabó Judit
Közgazdász, fotográfus

tovább »

Pikk Dáma a Pride-on

2018. június 24. vasárnap, 18:00-22:00

Fesztivál-hangulatban még remekebb a közös játék! Hagyományos és mai táblás jétékokkal, kártyákkal, ügyességi játékokkal várunk Benneteket. Ti is hozzátok el kedvenc játékotokat és tanítsátok meg játszásra éhes társaitoknak. Jó társaság és finom enni-innivalók a helyszínen garantáltak.

tovább »

Verstárlatvezetés Seregély Ágnessel // Felolvasóest

2018. június 28. csütörtök, 19:00-20:00

Együtt sétálunk végig a városon és az országon. A nyolckeren, leomló falak és épülő irodaházak mellett, és a széles vidéki mezőkön. Átgondoljuk a dolgainkat: a kocsmai buzizást, a napi stresszt, a tegnapi csetelést és a szerelmeket. Találkozunk a három műszakban dolgozó buszsofőrrel, a folyton siető emberekkel, akik mi magunk is vagyunk, a nehézségekkel, ritkábban a vidámságokkal. Szavak, zene, képek a Három Hollóban.
A felolvasóesten Seregély Ágnes olvas régi és új verseiből, és bemutatja weboldalát: a www.seregelyagnes.com-ot.

A verseket olvassa: Tímár Magdi Cilin és a szerző
Zenél: Balogh Gallusz

Köszönet Szabó Judit Erzsébetnek a képekért, Borgos Annának és Zsellér Annának a szerkesztésben nyújtott segítségért, és Takács Máriának a versvideóért és a támogatásért.

Belépő nincs, de adományokat elfogadunk. Adományoddal a közreműködő művészeket támogatod.

tovább »

Csajfoci a Pride-on

2018. július 1. vasárnap, 15:00-19:00

A Pride hónap keretében szeretnénk megmozgatni a labdába rúgni vágyó LBT+ nőket. Kispályás labdarúgó tornát szervezünk az Atlasz Sportegyesülettel karöltve, melyre 5+1 fős csajcsapatok jelentkezését várjuk.
A tornán való részvétel nevezési díjhoz és előzetes jelentkezéshez kötött.
A csajcsapatok jelentkezését az info@labrisz.hu címre várjuk, csapatnévvel együtt. Kérünk benneteket, hogy a tornán való részvételt jelezzétek nekünk legkésőbb június 29-ig, hogy tudjuk, hány csapatra számítsunk. A díj, csapatonként 5000 Ft, melyet a helyszínen tudtok majd befizetni.
Minden egyes nevezéssel az Atlasz új, induló szakosztályát, a csajfocit támogatjátok, melynek szervezésében mi is részt veszünk, és aminek ez a torna lesz az első, debütáló alkalma is egyben.

Ha bármi kérdésetek van, írjatok nekünk!

Cselekre fel, csajok!

tovább »

Multik kontra Civilek kerekasztal-beszélgetés

2018. július 3. kedd, 18:00-20:00

Az utóbbi évek Pride felvonulásai körül feszültség keletkezett abból, hogy multicégek jelentek meg az eredetileg civil aktivisták, LMBT emberek és szimpatizánsaik felvonulásán. Ezeket a vállalatokat termékeikről, szolgáltatásaikról ismerjük, kevésbé tudjuk, mit gondolnak a hazai LMBT helyzetről, működnek-e náluk LMBT közösségek. Ezért meghívunk néhányat kerekasztal-beszélgetésünkre.

tovább »

Még mindig tabu: Könyvbemutató műhely

2018. július 5. csütörtök, 16:00-18:00

A Labrisz új, elsősorban iskolákba szánt pedagógiai füzete LMBTQ fiatalokkal kapcsolatos óvodai, iskolai dilemmákat, helyzeteket mutat be rajzokon, és értelmez a hozzájuk fűzött szövegben. A kiadványt áttanulmányozva megvitatjuk, vajon milyen oktatási/nevelési keretek között, mennyire érezhetik magukat biztonságban a különböző szexuális kisebbséghez tartozó gyerekek, fiatalok és tanárok.

tovább »

Vonulj a Labrisszal a Pride-on!

2018. július 7. szombat, 14:00-17:00

Gyere és vonulj velünk a 23. Budapest Pride-on! Keresd a Labrisz-zászlót, és csatlakozz hozzánk!

tovább »

Labrisz Piknik

2018. július 8. vasárnap, 14:00-19:00

Folytatjuk a hagyományt, a Pride-hónap zárásaként, a felvonulás és buli utáni napon elterülünk lazulni a réten egy termetes fa árnyékába. Hozzatok jókedvet, vidámságot, enni-inni finomságot, pokrócot, játékot, labdát, kutyát, díszítésnek szivárványos cuccokat, zászlót! Beszélgessünk, játsszunk, lazuljunk együtt!

Helyszín: Margitsziget (volt Holdudvar utáni első nagy rét)

tovább »

Labrisz-est: Kinek könnyebb? A leszbikus nők és meleg férfiak helyzete a heteronormatív világban

2018. június 15. péntek, 19:00-22:00

Gyakran elhangzik heteró és meleg körökben egyaránt, hogy a leszbikusoknak könnyebb felvállalni magukat, mint a meleg férfiaknak. Igaz-e ez? Ha igen, mi lehet ennek az oka, illetve mit fedhet el ez a vélekedés? Melyek azok a területek a nem-heteró életünkben, ahol előny, és melyek azok, ahol hátrány lehet, hogy nők vagyunk egy szexista és heteronormatív kapitalista világban? Milyen egyéb társadalmi tényezők befolyásolják azt, hogy könnyebb vagy nehezebb leszbikus nőként, mint meleg férfiként élni? Erről beszélgetünk a júniusi Labrisz-esten, ami a Budapest Pride Hónap keretében kerül megrendezésre. Ez alkalommal az est nem csak nők számára nyitott.
Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

 

tovább »

„Ata meséi”: fotókiállítás látogatás

2018. május 26. szombat, 11:00-13:00

Nézzük meg együtt Ata Kandó kiállítását a Deák 17 Galériában!
Találkozó 11 órakor a ház előtt. (Az elkésők jöjjenek fel utánunk a galériába.)
Tárlatvezető: Szabó Judit közgazdász, fotográfus.
Akik még nem voltak velünk kiállításon, szeretnénk, ha előre jelentkeznének a szabo.judit33@gmail.com e-mailen, de ez nem feltétlenül szükséges, a csoport nagyságának most nincs korlátja.

Ata Kandó (1913–2017) Görög Etelka néven született Budapesten. Az 1940-es évek második felében Nyugatra emigrált. Párizsban, majd Hollandiában élt, fotolaboránsként és fotóművészként. Első férje Kandó Gyula festőművész, második férje Ed Van der Elksen holland fotós. Mindkettőtől elvált. Három gyermeket hozott a világra, felnövekedésükig velük élt. Már az 1950-as években fotókönyvekben gondolkozott. A kiállításon valamennyi fotókönyvének témájából vannak képek (az 1956-os menekültekről „Isten veled édes hazám!”, a perui és venezuelai indiánokról „A hold véréből” és a gyermekeivel megrendezett fotókból két könyv: „Álom az erdőben” és „Kalypso és Nusiká”). A nagy szakértelemmel megrendezett, filmre fotózott fekete-fehér anyagokat bemutató kiállításon egy félórás videóinterjú is meghallgatható Ata Kandóval.

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg