Programnaptár

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

2017. október 20. péntek 19-22h

Függőségeinknek sok arca van; olyan is van, amelyik kevésbé látványos, viszont tud nagyon romboló lenni. Szenvedélynek is szokták nevezni a függőséget, pedig a szó önmagában sem nem pozitív, sem nem negatív. Az októberi Labrisz-esten Fehér Melinda szociális munkással beszélgetünk a kémiai szerek használatáról és az ezekhez kapcsolódó magatartási formákról, amelyek eltérő megítélés alá eshetnek különböző társadalmi rendszerekben. Beszélgetünk a társfüggőségről is, melynek felismerése nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egészséges kötődéseket tudjunk kialakítani, így arról is szó lesz, hogy milyen kóros minták fedezhetőek fel egy kapcsolatban. A szer- és viselkedési függőség közös tulajdonságait áttekintve képet kaphatunk arról, mennyire árnyaltan szabad csak ehhez a témához hozzányúlni, hiszen a bélyegek sok esetben még nagyobb elszigeteltséghez vezethetnek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

tovább »

Labrisz-túra újratöltve!

2017. október 15. vasárnap

Ismételten túrára hívunk benneteket, egy remélhetőleg csapadékmentesebb héten.

Az új dátum: október 15-e (vasárnap). A túrára ugyanazok a tudnivalók vonatkoznak, azaz átlagosan sportos kondícióval teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a mozogjatokvelunk@gmail.com e-mailre írjon. A részleteket is levélben küldjük el a túra hetében.
Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha hoznátok magatokkal másvalakit is, az e-mailben az illető nevét is írjátok meg. Köszi.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A szobalány

2017. október 7. szombat 18:00-21:30

Az új helyszínre költözött Gobbi Hilda filmklub évadnyitó filmje A szobalány című, 141 perces dél-koreai játékfilm.
A film Sarah Waters Fingersmith c. regénye alapján készült, rendezte Chan-wook Park, Cannes-ban Arany Pálma díjra jelölték.

A szobalány az 1930­-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szép lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban. 

A vetítést követő beszélgetésen vendégeink: Vincze Teréz filmkritikus, az ELTE tanára és Köllő Killa producer. A beszélgetést Kulcsár Eszter filmesztéta vezeti.
A filmklubban ajánlott adományt (500 Ft) gyűjtünk a szervező Labrisz Egyesület tevékenységeire.

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 10.

2017. szeptember 22. péntek, 19-22 óra

Sziasztok! A nyári szünet után folytatjuk a párkapcsolatok sorozatot. Ezúttal az evés témáját fogjuk boncolgatni, ami elsőre talán irreleváns témának tűnhet, mégis komoly kérdéseket vethet fel egy párkapcsolatban. Mi van, ha az egyik partner vegán vagy vegetáriánus, a másik húsevő, és etikai kérdésekben nincsenek közös állásponton? Mi van, ha az egyik partner diétázik, a másiknak pedig alkalmazkodnia kell ehhez? Mi van, ha evési zavarai vannak az egyik partnernek (pl. anorexia, bulimia, túlevés)? Mi van, ha más a bioritmusa a partnereknek és nem tudnak együtt, egy időben enni? Mi van, ha az egyik partnernek nem ízlik a másik főztje? Mi van, ha az egyik partner megengedheti magának, hogy éttermekbe járjon, a másik viszont nem? Szóval mekkora a jelentősége a közös evéseknek a párkapcsolatban?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban. Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.

tovább »

Pikk Dáma

2017. szeptember 17. vasárnap, 18:00-22:00

Vége van a nyárnak,
hűvös szelek járnak,
a Why Not Bistróban
vidám lányok várnak.
 
Gyertek Pikkelni szeptember 17-én vasárnap 18-22 között a Why Not Bistróba -- lánykori nevén Gastro Bistro -- a Belgrád rakpart 18-ba, a már szokott helyre.
Kinek-kinek kedve szerint hideg sörrel, forró csokival meg egyéb finomságokkal fokozhatjuk a játékos kedvet. A megszokott játékok mellé örömmel várjuk a Ti újdonságaitokat is!
 
Gyertek, nyissuk meg az új szezont!
 
Botanika és Kymi
játékmesternők

tovább »

Pikk Dáma augusztusban

2017. augusztus 27. 18:00 - 22:00

Figyelem, figyelem! Közhírré tétetik! A tömegesen jelentkező igények hatására újra megnyitjuk galériánkat a játszani vágyó hölgyek számára!
Vége a forró nyárnak - remélhetőleg -, zárjuk egy fergeteges játékpartival!
Az egyedülálló, a kiváló, a kihagyhatatlan Pikk Dáma vár augusztus 27-én 6-tól 10-ig a szokott helyen, a Gastro Bistroban (Bp. V. Belgrád rakpart 18.)
Forró hangulat, hideg italok, meleg baráti csevegés! Ne hagyd ki, gyere és játssz velünk! Hozd el kedvenc játékodat is! 
 
Botanika és Kymi
Ui.: hiányoztatok

tovább »

Labrisz-túra

2017. szeptember 23. szombat 10:00-17:00

Szereted az erdőt, a természetet, a friss levegőt, a csodaszép tájat, és még mozogni is lenne kedved? Szívesen töltenél egy napot picit távolabb a fővárostól? Akkor jó felé jársz.
Szeptember 23-án (szombaton) arra alkalmas idő esetén egy kis kirándulást szervezünk a Pilisben. A táv nagyjából 10-15 km között alakul. Átlagos kondícióval is simán teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (a létszám és az odautazás megszervezése miatt) így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a labrisz@labrisz.hu e-mail címre írjon szeptember 13-ig. Ne feledjétek beleírni az e-mail tárgyába: "Labrisz-túra"!
Minden egyéb részletet elküldünk a jelentkezőknek -- indulás pontos ideje, helye, visszaérkezés várható dátuma, mit hozzatok/ne hozzatok, mire lehet szükség.
Aki szokott túrázni tudja mire lehet számítani, aki pedig nem, nos, az meglátja, miért is olyan magával ragadó szenvedély ez nekik.

tovább »

Labrisz-piknik újra

2017. augusztus 13. vasárnap 14:00-20:00

Közkívánatra újra Labrisz-piknik a Margitszigeten! Augusztus 13-án vasárnap 2-től várunk benneteket a már megszokott helyen, a szökőkút utáni első nagy réten, a terjedelmes fa árnyékában.

tovább »

Szabadrúgás Mindenkinek

2017. július 29. szombat 14:00-17:30

Különböző csoportokhoz tartozunk, de az például közös bennünk, hogy számunkra minden ember egyformán fontos, értékes. Hiszünk az egyenlőségben, egy sokszínű, befogadó és elfogadó Magyarországban. Éppen ezért fogunk idén is együtt játszani július 29-én, roma, menekült, bevándorló, hajléktalan, LMBTQI, mindenféle EMBEREK.Gyere te is, focizz, szurkolj, tölts velünk egy délutánt!

tovább »

Ír dokufilm est

2017. június 25. vasárnap, 19:30

Out and About (2005)

A film történelmi sétára hívja a nézőket az írországi Cork városában, az ottani LMBT közösségek történetére és fejlődésére fókuszálva. Különféle helyekre látogat el városszerte, és elmeséli ezek jelentőségét az LMBT közösség történetében. A filmet a Framework Films gyártotta, a narrátorok Orla Egan és John Dunlea.

A vetítés után Orla Egan, a corki LMBT Archívum létrehozója és kurátora, a Queer Republic of Cork szerzője válaszol a kérdésekre.

http://corklgbtarchive.com/     https://www.facebook.com/CorkLGBTArchive/

 

A lélekre írva (2004)

A film a nemi identitást vizsgálja Írországban. Két kérdést jár körül: mi a nemi identitás, és hol található az egyénben (a szívben, a testben, a lélekben?). Az ír transznemű emberek, Lucy/Richard, Diane és Stephen beszélnek saját gender-utazásuk tapasztalatairól. A vetítés után a rendező, Carol O Keeffe, corki független dokumentumfilmes válaszol a kérdésekre.

http://www.carolokeeffedocumentary.com/

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg