Programnaptár

Verstárlatvezetés Seregély Ágnessel // Felolvasóest

Verstárlatvezetés Seregély Ágnessel // Felolvasóest

2018. június 28. csütörtök, 19:00-20:00

Együtt sétálunk végig a városon és az országon. A nyolckeren, leomló falak és épülő irodaházak mellett, és a széles vidéki mezőkön. Átgondoljuk a dolgainkat: a kocsmai buzizást, a napi stresszt, a tegnapi csetelést és a szerelmeket. Találkozunk a három műszakban dolgozó buszsofőrrel, a folyton siető emberekkel, akik mi magunk is vagyunk, a nehézségekkel, ritkábban a vidámságokkal. Szavak, zene, képek a Három Hollóban.
A felolvasóesten Seregély Ágnes olvas régi és új verseiből, és bemutatja weboldalát: a www.seregelyagnes.com-ot.

A verseket olvassa: Tímár Magdi Cilin és a szerző
Zenél: Balogh Gallusz

Köszönet Szabó Judit Erzsébetnek a képekért, Borgos Annának és Zsellér Annának a szerkesztésben nyújtott segítségért, és Takács Máriának a versvideóért és a támogatásért.

Belépő nincs, de adományokat elfogadunk. Adományoddal a közreműködő művészeket támogatod.

tovább »

Csajfoci a Pride-on

Csajfoci a Pride-on

2018. július 1. vasárnap, 15:00-19:00

A Pride hónap keretében szeretnénk megmozgatni a labdába rúgni vágyó LBT+ nőket. Kispályás labdarúgó tornát szervezünk az Atlasz Sportegyesülettel karöltve, melyre 5+1 fős csajcsapatok jelentkezését várjuk.
A tornán való részvétel nevezési díjhoz és előzetes jelentkezéshez kötött.
A csajcsapatok jelentkezését az info@labrisz.hu címre várjuk, csapatnévvel együtt. Kérünk benneteket, hogy a tornán való részvételt jelezzétek nekünk legkésőbb június 29-ig, hogy tudjuk, hány csapatra számítsunk. A díj, csapatonként 5000 Ft, melyet a helyszínen tudtok majd befizetni.
Minden egyes nevezéssel az Atlasz új, induló szakosztályát, a csajfocit támogatjátok, melynek szervezésében mi is részt veszünk, és aminek ez a torna lesz az első, debütáló alkalma is egyben.

Ha bármi kérdésetek van, írjatok nekünk!

Cselekre fel, csajok!

tovább »

Multik kontra Civilek kerekasztal-beszélgetés

Multik kontra Civilek kerekasztal-beszélgetés

2018. július 3. kedd, 18:00-20:00

Az utóbbi évek Pride felvonulásai körül feszültség keletkezett abból, hogy multicégek jelentek meg az eredetileg civil aktivisták, LMBT emberek és szimpatizánsaik felvonulásán. Ezeket a vállalatokat termékeikről, szolgáltatásaikról ismerjük, kevésbé tudjuk, mit gondolnak a hazai LMBT helyzetről, működnek-e náluk LMBT közösségek. Ezért meghívunk néhányat kerekasztal-beszélgetésünkre.

tovább »

Még mindig tabu: Könyvbemutató műhely

Még mindig tabu: Könyvbemutató műhely

2018. július 5. csütörtök, 16:00-18:00

A Labrisz új, elsősorban iskolákba szánt pedagógiai füzete LMBTQ fiatalokkal kapcsolatos óvodai, iskolai dilemmákat, helyzeteket mutat be rajzokon, és értelmez a hozzájuk fűzött szövegben. A kiadványt áttanulmányozva megvitatjuk, vajon milyen oktatási/nevelési keretek között, mennyire érezhetik magukat biztonságban a különböző szexuális kisebbséghez tartozó gyerekek, fiatalok és tanárok.

tovább »

Vonulj a Labrisszal a Pride-on!

Vonulj a Labrisszal a Pride-on!

2018. július 7. szombat, 14:00-17:00

Gyere és vonulj velünk a 23. Budapest Pride-on! Keresd a Labrisz-zászlót, és csatlakozz hozzánk!

tovább »

Labrisz Piknik

Labrisz Piknik

2018. július 8. vasárnap, 14:00-19:00

Folytatjuk a hagyományt, a Pride-hónap zárásaként, a felvonulás és buli utáni napon elterülünk lazulni a réten egy termetes fa árnyékába. Hozzatok jókedvet, vidámságot, enni-inni finomságot, pokrócot, játékot, labdát, kutyát, díszítésnek szivárványos cuccokat, zászlót! Beszélgessünk, játsszunk, lazuljunk együtt!

Helyszín: Margitsziget (volt Holdudvar utáni első nagy rét)

tovább »

Labrisz-est: Kinek könnyebb? A leszbikus nők és meleg férfiak helyzete a heteronormatív világban

Labrisz-est: Kinek könnyebb? A leszbikus nők és meleg férfiak helyzete a heteronormatív világban

2018. június 15. péntek, 19:00-22:00

Gyakran elhangzik heteró és meleg körökben egyaránt, hogy a leszbikusoknak könnyebb felvállalni magukat, mint a meleg férfiaknak. Igaz-e ez? Ha igen, mi lehet ennek az oka, illetve mit fedhet el ez a vélekedés? Melyek azok a területek a nem-heteró életünkben, ahol előny, és melyek azok, ahol hátrány lehet, hogy nők vagyunk egy szexista és heteronormatív kapitalista világban? Milyen egyéb társadalmi tényezők befolyásolják azt, hogy könnyebb vagy nehezebb leszbikus nőként, mint meleg férfiként élni? Erről beszélgetünk a júniusi Labrisz-esten, ami a Budapest Pride Hónap keretében kerül megrendezésre. Ez alkalommal az est nem csak nők számára nyitott.
Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

 

tovább »

„Ata meséi”: fotókiállítás látogatás

„Ata meséi”: fotókiállítás látogatás

2018. május 26. szombat, 11:00-13:00

Nézzük meg együtt Ata Kandó kiállítását a Deák 17 Galériában!
Találkozó 11 órakor a ház előtt. (Az elkésők jöjjenek fel utánunk a galériába.)
Tárlatvezető: Szabó Judit közgazdász, fotográfus.
Akik még nem voltak velünk kiállításon, szeretnénk, ha előre jelentkeznének a szabo.judit33@gmail.com e-mailen, de ez nem feltétlenül szükséges, a csoport nagyságának most nincs korlátja.

Ata Kandó (1913–2017) Görög Etelka néven született Budapesten. Az 1940-es évek második felében Nyugatra emigrált. Párizsban, majd Hollandiában élt, fotolaboránsként és fotóművészként. Első férje Kandó Gyula festőművész, második férje Ed Van der Elksen holland fotós. Mindkettőtől elvált. Három gyermeket hozott a világra, felnövekedésükig velük élt. Már az 1950-as években fotókönyvekben gondolkozott. A kiállításon valamennyi fotókönyvének témájából vannak képek (az 1956-os menekültekről „Isten veled édes hazám!”, a perui és venezuelai indiánokról „A hold véréből” és a gyermekeivel megrendezett fotókból két könyv: „Álom az erdőben” és „Kalypso és Nusiká”). A nagy szakértelemmel megrendezett, filmre fotózott fekete-fehér anyagokat bemutató kiállításon egy félórás videóinterjú is meghallgatható Ata Kandóval.

tovább »

Labrisz-est: Nők és férfiak 1.

Labrisz-est: Nők és férfiak 1.

2018. május 18. péntek, 19:00-22:00

Májustól új beszélgetés-sorozatot indítunk a Labrisz-esteken. A téma: nők és férfiak. Sokféle szemszögből közelítünk majd, sokféle témát veszünk elő, lesznek elméletibb alkalmak, az eddigiekhez hasonló csoportos beszélgetések és gyakorlatiasabb estek is. A témák közül néhány: nőiesség és férfiasság a leszbikusságban; a bennünk élő férfi és női energiák; az életünkben jelenlévő férfiakhoz és nőkhöz (családtagok, barátok, kollégák, főnökök stb.) való viszonyulásunk; a férfidominancia kezelése a hétköznapokban. Az első alkalommal, május 18-án ráhangolódunk a témára, átgondoljuk, mit jelent számunkra a férfi(as)ság és női(es)ség, és összeszedjük, ti milyen témákról szeretnétek beszélgetni ebben a sorozatban.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 500 Ft.

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2018. május 13. vasárnap, 18:00-22:00

Gyertek Pikk Dámázni most vasárnap a szokott helyre, a Why Not Bistroba, a szokott időben, délután 6-tól este 10-ig!
Hozzatok magatokkal bátran újdonságokat is, mert játszani jó, és a változatosság gyönyörködtet!
Szeretettel várjuk a játszani vágyó LBTQ nőket.

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Legfrissebb témák


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg