Programnaptár

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2019. január 13. vasárnap, 18:00-22:00

Új évben, de a régi lendülettel, rendületlenül folytatjuk a közös játékot január 13-án, vasárnap 18:00-22:00 között a szokott helyen, a Why Not Bistróban. Hozzatok új játékokat is! A hidegre való tekintettel forró csoki, forralt bor és társaik is várnak rátok. Merthogy minél inkább havazik, annál inkább hull a hó...
Botanika és Kymi

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Marston professzor és a két Wonder Woman

Gobbi Hilda filmklub: Marston professzor és a két Wonder Woman

2019. január 5. szombat, 18:00-21:30

Amerikai játékfilm, 2017, 108 p. Rendező: Angela Robinson. Szereplők: Luke Evans, Angela Hall, JJ Feild, Connie Britton, Bella Heathcote, Maggie Castle

Poliamória, BDSM, biszexualitás: a januári filmklubban egy témájában összetett filmet vetítünk :)
Dr. William Marston, a Harvard Pszichológia Karának professzora találta fel a modern hazugságvizsgálót, amelyet rendőrség is alkalmaz. Dr. Marston ezen felül arról is ismert, hogy ő találta ki a Wonder Woman-t. Marston többszerelműségben élt feleségével, Elizabeth-tel, aki szintén pszichológus és feltaláló volt, valamint Olive Byrne-nel, egykori diákjával. Ez a nem hétköznapi kapcsolat vezetett a hazugságvizsgáló feltalálásához. Feltételezhetően Elizabeth és Olive karakterei szolgáltak Wonder Woman alapjául. Marston végül 1947-ben bőrrákban halt meg, de a két nő a férfi halála után is együtt maradt, és együtt is nevelték fel Marston gyermekeit.

A filmklubot a Labrisz Egyesület szervezi, a vetítésen 500 Ft ajánlott adományt gyűjtünk, melyet az egyesület tevékenységeire fordítunk.

 

tovább »

Labrisz-est: Télanyó

Labrisz-est: Télanyó

2018. december 14. péntek, 19:00-22:00

A hagyományos év végi Labrisz-estet idén december 14-én, pénteken tartjuk, ajándékozással, Cilin-Télanyóval és Krampusszal. Hozz egy kis ajándékot Télanyó zsákjába, és hazavihetsz egy másikat! Ünnepeljünk, és töltsük együtt az év utolsó Labrisz-estjét! Amíg várunk a távoli Amazóniából érkező Télanyóra, eszünk, iszunk, beszélgetünk. Hozzatok harapni- és innivalót. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 500 Ft.

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Cukorfalat

Gobbi Hilda filmklub: Cukorfalat

2018. december 1. szombat, 17:00-20:00

‼ A SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐEN 17 ÓRAKOR KEZDÜNK!

Cukorfalat  (Hard Candy)
Amerikai thriller, 2005, 104 perc. R: David Slade

Hayley (Ellen Page) szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeffel, a 32 éves fotóssal, és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti, és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába, és elmegy vele a férfi házába. A Los Angeles dombjai között meghúzódó villa falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják, és Hayley-nek nem lehet kétsége afelől, hogy a férfi vonzalma nem konkrétan neki szól, hanem a kiskorú lányok iránt érzett pedofil vágy hajtja.

Beszélgetőpartnerek:
Aczél Anna pszichológus
Nagygyőr Csilla rendőr alezredes
Winkler Zsuzsanna és Nógrádi Noá, a NANE Egyesület aktivistái

A filmklubon ajánlott adományt, 500 Ft-ot gyűjtünk, melyet a Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.

A Cukorfalat vetítésével a Labrisz filmklubja a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen programsorozathoz kapcsolódik.

 

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2018. december 9. vasárnap, 18:00-22:00

Utó-Mikulás, elő-Karácsony? Vagy nem is kell mindenáron ürügyet találnunk a közös játékra? Gyertek el decemberben is a Labrisz Egyesület Pikk Dáma eseményére! Belépő egy piros ruhadarab vagy kiegészítő. Találkozunk december 9-én 6-kor a Why Not Bistróban!
Botanika és Kymi

tovább »

Labrisz-est: Nők és férfiak 5.

Labrisz-est: Nők és férfiak 5.

2018. november 16. péntek, 19:00-22:00

A novemberi Labrisz-esten a nemi alapú sztereotípiákról és előítéletekről fogunk beszélgetni. Mi a különbség a sztereotípiák és az előítéletek között? Milyen a sztereotipikus heteró nő és férfi és a sztereotipikus leszbikus nő és meleg férfi? Mennyire próbálunk megfelelni, illetve mennyire érezzük ránk erőltetettnek, hasznosnak vagy károsnak ezeket a képeket, elvárásokat? Hogyan hágjuk át, írjuk felül saját életünkben a környezetünk velünk szemben támasztott sztereotípiáit, előítéleteit? Mennyire gondolkodunk mi magunk is sztereotipikusan, illetve vannak-e előítéleteink a saját csoportunkkal szemben, illetve más kisebbségi csoportokkal szemben?


Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban. A program nők és transznők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót, a házi készítésűeket különösen értékeljük. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 500 Ft.

 

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2018. november 11. vasárnap, 18:00-22:00

Közhírré tétetik! Libás játékestet tartunk Martina támogatásával a következő Pikk Dámán, november 11-én. Belépő egy libás mondóka vagy egy libás étel neve. 
 
Várunk Benneteket!
Botanika és Kymi

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Szülők az előbújásról

Gobbi Hilda filmklub: Szülők az előbújásról

2018. november 3. szombat, 18:00-21:00

A Háttér Társaság és a Budapest Pride kisfilmje
 
Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Most olyan szülőkről készült kisfilm, akik már tudják, hogy nincsenek egyedül.
 
Az előbújás nemcsak a leszbikus, meleg, biszexuális, queer, transznemű vagy interszexuális (LMBTQI) embereket érinti, hanem a szüleiket is. Nekik is meg kell tanulniuk feldolgozni ezt a helyzetet, sőt saját maguknak is elő kell bújniuk egy LMBTQI gyerek szülőjeként.
 
Felmérések szerint a magyar népesség 5-8 százalékát teszik ki az LMBTQI emberek. Mégis, a magyarok 44 százaléka szégyellné, ha meleg vagy leszbikus lenne egy családtagja. Ez a Európai Társadalmi Elemzések című reprezentatív kutatásból derült ki tavaly. Pontosan ugyanezt az eredményt mutatta a Budapest Pride idei felmérése is. Abból viszont az is kiderült, hogy a válaszadók 36 százaléka ugyan megpróbálná pozitívan fogadni egy családtagja előbújását, de úgy gondolja, romlana a kapcsoltuk a bejelentés után.
 
Vendégeink a hazai LMBTQ szülőcsoport tagjai, valamint Hauer Szilvia projektkoordinátor, pszichológus.
A vetítésen 500 forint ajánlott adományt gyűjtünk melyet a Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.
 

tovább »

12. LIFT Fesztivál

12. LIFT Fesztivál

2018. október 26. péntek 18:00 - október 28. vasárnap 20:00

Van, ami összeköt! Kezdődik a 12. LIFT Fesztivál!

tovább »

Nők és férfiak 4. Lányok a tükörben. Avagy, hogyan kerüljünk közeli barátságba a testünkkel?

Nők és férfiak 4. Lányok a tükörben. Avagy, hogyan kerüljünk közeli barátságba a testünkkel?

2018. október 19. péntek, 19:00-22:00

Lapos has, kerek popsi, semmi túlsúly! De mi van, ha valaki nem tud, vagy nem akar az ideálnak megfelelni, csak jóban lenni a testével, úgy, ahogy van? Kereken, nem kereken, szőrösen, nem szőrösen.

Nők és férfiak sorozatunk keretében októberben művészetterápiás estet tartunk, melynek során a testkép témájához kapcsolódó alkotást készítünk, majd arról beszélgetünk. Hogyan élhetünk harmonikusan a külsőnket megváltoztatni kívánó elvárások sűrűjében? A heteronormativitás hogyan érinti a szexuális kisebbséghez tartozók életét ebben a témában? Az estet vezeti: Hargitai Anett pszichológus, művészetterapeuta.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban. A program nők és transznők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 500 Ft.

 

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg