Programnaptár

Labrisz-est: Androgün (majdnem) mindenki?

2020. február 21. péntek 18:30-21:30

A februári Labrisz-esten ismét elővesszük a nőies/férfias megjelenés témáját, de most más szemszögből. Szabó Judit Erzsébet fotográfussal beszélgetünk az androgünitásról az "Androgün emberek portréi" című fotóprojektje kapcsán. Mit jelent a fotós számára a férfiasság/nőiesség, a női, férfi, illetve androgün és nem bináris testek ábrázolása? Mennyit számít a smink és a hajviselet? Vajon egy bizonyos életkor után már mindenki androgün? A beszélgetés során Szabó Judit Erzsébet, Richard Avedon, Gőbölyös Luca, Bettina Rheims és Alfred Stieglitz androgün fotóiból is vetítünk.
Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Leszbikus Könyvklub

2020. február 17. hétfő, 18:00-20:00

Ismét könyvklub!
Ezúttal Valentin-nap alkalmából, szerelmes versekkel várunk minden érdeklődőt.
Ha szeretnél jönni, jelezd előre a nabruildiko@yahoo.com e-mailcímen.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Dykes, Camera, Action!

2020. február 8. szombat, 18:00-21:00

A Labrisz Leszbikus Egyesület Gobbi Hilda filmklubja és a CEU Human RightS Initiative vetítése kerekasztal-beszélgetéssel a 8. LMBT Történeti Hónap részeként.

Dykes, Camera, Action! / Leszbikus filmesek akcióban
Amerikai dokumentumfilm, 2018, 58 p.
Angolul, magyar felirattal
Rendező: Caroline Berler. Főszereplők: Desiree Akhavan, Cheryl Dunye, Su Friedrich, Barbara Hammer, Jenni Olson, B. Ruby Rich, Sarah Schulman, Rose Troche

A dokumentumfilm a queer női mozi történetét mutatja be. Az elmúlt 50 év legjelentősebb leszbikus filmkészítői mesélnek arról, hogyan fejezik ki identitásukat a filmen keresztül. Szóba kerül a kísérleti film és a queer film kereszteződése és az aktivizmus szerepe a leszbikus művészcsoportokban.

 

A vetítés utáni beszélgetés résztvevői: Bíró Judit rendezőasszisztens, Antonia Burrows feminista aktivista, Szilágyi Zsófia filmrendező, Takács Mária filmrendező.
A belépés ingyenes, adományokat elfogadunk.

 

Kérjük, a terem befogadóképessége miatt regisztráljatok február 7-ig az info@labrisz.hu címen!

tovább »

Leszbikus Könyvklub

2020. január 31. péntek, 18:00-20:00

Pénteken, rendhagyó időpontban ismét könyvklub!
Ha szeretsz olvasni, akkor tarts velünk! Hozd el kedvenc novellád, versed, vagy egy könyv részletét, és olvasd fel nekünk! Ha úgy gondolod, hogy előre megosztanád velünk a kedvencedet, küldd el nekem e-mailben, és én továbbítom minden jelentkezőnek.
Jelentkezés a nabruildiko@yahoo.com címen.

tovább »

Labrisz-est

2020. január 17. péntek, 18:30-21:30

Az újév első Labrisz-estje kötetlen beszélgetős-ismerkedős-barátkozós alkalom lesz, ahová a résztvevők hozhatnak aktuális témákat. Várunk mindenkit szeretettel, olyanokat is, akik már régebb óta járnak a programjainkra, és olyanokat is, akik még nem vagy keveset találkoztak a leszbikus közösséggel.

Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Leszbikus Könyvklub

2020. január 13. hétfő, 18:00-20:00

2020-ban folytatódik a könyvklub!
Ha szerinted is borzasztóan hosszú a január, és nem akarsz otthon egyedül olvasni, akkor tarts velünk!
Nekünk felolvashatsz, vagy meghallgathatod, melyek a mi a kedvenceink. Emellett még jó beszélgetések és még jobb hangulat vár rád.
Ha szeretnél részt venni a programon, akkor a nabruildiko@yahoo.com e-mail címen jelentkezz.

tovább »

Pikk Dáma játékest

2020. január 10. péntek, 18:00-22:00

Az új évben is a régi lendülettel folytatjuk a paklik keverését, a kockák dobálását. Csatlakozz Te is hozzánk, és töltsük együtt ezt a péntek estét is jó hangulatban.


Ezen a napon született Nemes Nagy Ágnes, az ő szavaival hívunk:

"Lámpa van a szíved közepében,
Attól fénylik minden porcikád.”

Kedvenc vagy új játékotokat is elhozhatjátok magatokkal (ha lehet, egy órán belül lejátszhatót, hogy többfélére is legyen lehetőség). Természetesen mi is készülünk játékokkal, unatkozni biztosan nem fogtok!

 

A Labrisz Egyesület leszbikus, biszexuális és transz nőknek szervezi programjait A programon az ajánlott adomány 1000 forint, amiből rátok költünk, a helyszínt biztosítjuk, stb. Adott helyszín akadálymentességéről az Egyesületnél vagy a helyszínen lehet érdeklődni.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Csajok a bárból

2020. január 4. 18:00-21:30

Csajok a bárból (Bar Girls)

Amerikai romantikus vígjáték, 1994, 93 p. Rendező: Marita Giovanni. Főszereplők: Nancy Allison Wolfe, Liza D'Agostino, Camila Griggs

 

Mióta vége a Vis Major, a Bárcsak Bár és a Pepita Ofélia meg az Eklektika Kávézó működésének, mindannyian sajnáljuk, hogy nincs Pesten leszbikus vagy leszbikusbarát bár. Persze sok olyan bár van, amelyek mindenféle barátok, így a leszbikusoké is, de most olyanra gondolunk, ahol vagy a tulaj vagy a bárpultos vállaltan leszbikus identitású, és emiatt mi szerettünk oda járni.

Bárban ismeretlen csajt felszedni "speciális" műfaj, nem mindenki képes rá, de persze nem is mindenkit izgat ez ...  

A "Csajok a bárból" a ‘90-es évek LMBT hullámában megjelent filmek egyike, Lauran Hoffman azonos című, színpadra írt művének televíziós adaptációja. A film leszbikus nők életét követi nyomon, ahogy a helyi bárban keresik a szerelmet. Loretta és Rachel azt hiszi, meg is találta, de az élet sosem ilyen egyszerű.

A film kapcsán a bárban való ismerkedésről, az egykori leszbikusbarát helyekről és a pesti életből hiányzó leszbikus bárokról beszélgetünk. És szilveszter után négy nappal az alkohol témát is érintjük persze.

A filmklubban 1000 Ft adományt gyűjtünk, melyet a helybérletre és a  Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.

Itt regisztrálhattok: info@labrisz.hu

 

 

tovább »

Labrisz-est: Télanyó

2019. december 20. péntek, 18.30-21.30

A hagyományos év végi Labrisz-estet idén december 20-án, pénteken tartjuk, ajándékozással, Cilin-Télanyóval és Krampusszal. Hozz egy kis ajándékot Télanyó zsákjába, és hazavihetsz egy másikat! Ünnepeljünk, és töltsük együtt az év utolsó Labrisz-estjét! Amíg várunk a távoli Amazóniából érkező Télanyóra, eszünk, iszunk, beszélgetünk. Hozzatok harapni- és innivalót, különösen a házi készítésűeket értékeljük. ;-)

Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Ünnepi kőfestés

2019. december 19. csütörtök, 18.00-20.00

Közelednek az ünnepek, s ilyenkor gyakran érezzük azt, hogy a világ pénze és ideje sem lenne elég arra, hogy mindenkinek megfelelő ajándékot találjunk. Talán a probléma gyökere, hogy használati tárgyakkal próbálunk érzelmeket és szeretetet kifejezni... Lassíts, és gyere el a Közkincs Könyvtárba december 19-én, és szeretteidnek üzenj egy saját készítésű kaviccsal. Legyen idén a jelenlét és a jóleső gondolatok a legjobb ajándék!
A részvétel ingyenes, a köveket és festékeket mi biztosítjuk.
Instagram: @uzenetakovon

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg