Programnaptár

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

2017. november 4. szombat 18:00

A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face 
(R: Alice Wu, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 2004, 91 p.)

Wil, a sikeres sebésznő magánéleti problémákkal küzdk, míg nem találkozik egy gyönyörű lánnyal, a táncos Viviennel, aki felkavarja az egész életét. Alighogy megismerkednek, Vivien kap egy nagyon jó ajánlatot -- csak egy gond van vele, hogy a repülőjegye Párizsba szól. Wil egy kis "apósi" rábeszélés után félreáll a lány tánckarrierje elől, és szakít vele.Közben odaköltözik Wilhez homofób mamája is, aki terhes, és lefoglalja lánya mindennapjait. Végül az egész történet átcsap tündérmesébe.
 
A vetítés után Vida Katalin pszichológussal beszélgetünk.
 
https://www.mafab.hu/static/2014/267/09/28076_10.jpg

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. október 29. vasárnap 18:00-22:00

Októberben sem maradunk játékest nélkül! Gyertek Pikk Dámázni a szokott helyre, a Why Not Bistróba, a szokott időben. Hozzatok magatokkal bátran újdonságokat is, mert játszani jó, és a változatosság gyönyörködtet. No meg szeretettel várjuk az új játékostársakat is!

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

2017. október 20. péntek 19-22h

Függőségeinknek sok arca van; olyan is van, amelyik kevésbé látványos, viszont tud nagyon romboló lenni. Szenvedélynek is szokták nevezni a függőséget, pedig a szó önmagában sem nem pozitív, sem nem negatív. Az októberi Labrisz-esten Fehér Melinda szociális munkással beszélgetünk a kémiai szerek használatáról és az ezekhez kapcsolódó magatartási formákról, amelyek eltérő megítélés alá eshetnek különböző társadalmi rendszerekben. Beszélgetünk a társfüggőségről is, melynek felismerése nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egészséges kötődéseket tudjunk kialakítani, így arról is szó lesz, hogy milyen kóros minták fedezhetőek fel egy kapcsolatban. A szer- és viselkedési függőség közös tulajdonságait áttekintve képet kaphatunk arról, mennyire árnyaltan szabad csak ehhez a témához hozzányúlni, hiszen a bélyegek sok esetben még nagyobb elszigeteltséghez vezethetnek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

tovább »

Labrisz-túra újratöltve!

Labrisz-túra újratöltve!

2017. október 15. vasárnap

Ismételten túrára hívunk benneteket, egy remélhetőleg csapadékmentesebb héten.

Az új dátum: október 15-e (vasárnap). A túrára ugyanazok a tudnivalók vonatkoznak, azaz átlagosan sportos kondícióval teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a mozogjatokvelunk@gmail.com e-mailre írjon. A részleteket is levélben küldjük el a túra hetében.
Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha hoznátok magatokkal másvalakit is, az e-mailben az illető nevét is írjátok meg. Köszi.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A szobalány

Gobbi Hilda filmklub: A szobalány

2017. október 7. szombat 18:00-21:30

Az új helyszínre költözött Gobbi Hilda filmklub évadnyitó filmje A szobalány című, 141 perces dél-koreai játékfilm.
A film Sarah Waters Fingersmith c. regénye alapján készült, rendezte Chan-wook Park, Cannes-ban Arany Pálma díjra jelölték.

A szobalány az 1930­-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szép lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban. 

A vetítést követő beszélgetésen vendégeink: Vincze Teréz filmkritikus, az ELTE tanára és Köllő Killa producer. A beszélgetést Kulcsár Eszter filmesztéta vezeti.
A filmklubban ajánlott adományt (500 Ft) gyűjtünk a szervező Labrisz Egyesület tevékenységeire.

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 10.

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 10.

2017. szeptember 22. péntek, 19-22 óra

Sziasztok! A nyári szünet után folytatjuk a párkapcsolatok sorozatot. Ezúttal az evés témáját fogjuk boncolgatni, ami elsőre talán irreleváns témának tűnhet, mégis komoly kérdéseket vethet fel egy párkapcsolatban. Mi van, ha az egyik partner vegán vagy vegetáriánus, a másik húsevő, és etikai kérdésekben nincsenek közös állásponton? Mi van, ha az egyik partner diétázik, a másiknak pedig alkalmazkodnia kell ehhez? Mi van, ha evési zavarai vannak az egyik partnernek (pl. anorexia, bulimia, túlevés)? Mi van, ha más a bioritmusa a partnereknek és nem tudnak együtt, egy időben enni? Mi van, ha az egyik partnernek nem ízlik a másik főztje? Mi van, ha az egyik partner megengedheti magának, hogy éttermekbe járjon, a másik viszont nem? Szóval mekkora a jelentősége a közös evéseknek a párkapcsolatban?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban. Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. szeptember 17. vasárnap, 18:00-22:00

Vége van a nyárnak,
hűvös szelek járnak,
a Why Not Bistróban
vidám lányok várnak.
 
Gyertek Pikkelni szeptember 17-én vasárnap 18-22 között a Why Not Bistróba -- lánykori nevén Gastro Bistro -- a Belgrád rakpart 18-ba, a már szokott helyre.
Kinek-kinek kedve szerint hideg sörrel, forró csokival meg egyéb finomságokkal fokozhatjuk a játékos kedvet. A megszokott játékok mellé örömmel várjuk a Ti újdonságaitokat is!
 
Gyertek, nyissuk meg az új szezont!
 
Botanika és Kymi
játékmesternők

tovább »

Pikk Dáma augusztusban

Pikk Dáma augusztusban

2017. augusztus 27. 18:00 - 22:00

Figyelem, figyelem! Közhírré tétetik! A tömegesen jelentkező igények hatására újra megnyitjuk galériánkat a játszani vágyó hölgyek számára!
Vége a forró nyárnak - remélhetőleg -, zárjuk egy fergeteges játékpartival!
Az egyedülálló, a kiváló, a kihagyhatatlan Pikk Dáma vár augusztus 27-én 6-tól 10-ig a szokott helyen, a Gastro Bistroban (Bp. V. Belgrád rakpart 18.)
Forró hangulat, hideg italok, meleg baráti csevegés! Ne hagyd ki, gyere és játssz velünk! Hozd el kedvenc játékodat is! 
 
Botanika és Kymi
Ui.: hiányoztatok

tovább »

Labrisz-túra

Labrisz-túra

2017. szeptember 23. szombat 10:00-17:00

Szereted az erdőt, a természetet, a friss levegőt, a csodaszép tájat, és még mozogni is lenne kedved? Szívesen töltenél egy napot picit távolabb a fővárostól? Akkor jó felé jársz.
Szeptember 23-án (szombaton) arra alkalmas idő esetén egy kis kirándulást szervezünk a Pilisben. A táv nagyjából 10-15 km között alakul. Átlagos kondícióval is simán teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (a létszám és az odautazás megszervezése miatt) így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a labrisz@labrisz.hu e-mail címre írjon szeptember 13-ig. Ne feledjétek beleírni az e-mail tárgyába: "Labrisz-túra"!
Minden egyéb részletet elküldünk a jelentkezőknek -- indulás pontos ideje, helye, visszaérkezés várható dátuma, mit hozzatok/ne hozzatok, mire lehet szükség.
Aki szokott túrázni tudja mire lehet számítani, aki pedig nem, nos, az meglátja, miért is olyan magával ragadó szenvedély ez nekik.

tovább »

Labrisz-piknik újra

Labrisz-piknik újra

2017. augusztus 13. vasárnap 14:00-20:00

Közkívánatra újra Labrisz-piknik a Margitszigeten! Augusztus 13-án vasárnap 2-től várunk benneteket a már megszokott helyen, a szökőkút utáni első nagy réten, a terjedelmes fa árnyékában.

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg